Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Veterinär Älmhult

2-årsjubileum som veterinär i Älmhult

Vetmobilen har verkat som veterinär i Älmhult med omnejd sedan 25 februari 2019. Nu är det dags för 2-årsjubileum. Vi erbjuder grundläggande veterinärvård vid hembesök till hundar och katter. Det ger en stressfri och praktiskt kontakt med veterinär.

Det första året som mobil veterinär i Älmhult

Veterinär Agneta hade varit utbildad veterinär sedan 14 år när verksamheten i Vetmobilen startade. Det är alltid svårt att starta en ny typ av verksamhet. De flesta är inställda på att veterinärvård av smådjur sker på en smådjursklinik eller -mottagning. Här har vi valt ett helt annat upplägg med besök i djurets hem för att underlätta för djur och djurägare. Det ger både mindre stress och sparar tid.

Agneta gör i ordning för dagens hembesök som veterinär Älmhult. Här är hon i the Vet Cave som är Vetmobilens lager för mediciner och material.

Hembesök ett nytt koncept hos veterinär i Älmhult

Till en början fick vi förklara för kunderna som hörde av sig att Vetmobilen jobbar vid hembesök. Man var så van vid att man måste ”åka in” med sin hund eller katt till en veterinärklinik för vård.

Dessutom måste djurägaren se till att det finns en bra plats där veterinären kan undersöka djuret. Vi behöver en arbetsplats med bra arbetshöjd vid arbete med katter och mindre hundar. Dock hamnar vi ändå lätt på golvet vid undersökning av de större hundarna. Vi behöver ljus och utrymme att lägga utrustning och material. Dessutom behöver vi tillgång till vatten för handtvätt och rengöring av utrustning. Detta gör att vi oftast hamnar vid arbetsbänken eller diskbänken i köket eller ibland i tvättstugan.

Oftast har detta inte varit några problem att lösa. Det har generellt fungerat mycket bra. Det gäller bara att våga tänka utanför boxen. Eftersom veterinär Agneta har jobbat som stordjursveterinär tidigare, där man vanligen arbetar ensam med bara djurägaren till handräckning och hållhjälp, blir man ganska van vid att improvisera.

Kontakt med föreningar och marknadsföring

Under det första året som veterinär i Älmhult var vi mycket i kontakt med lokala hundägarföreningar, både Brukshundsklubben i Älmhult och Linnébygdens hundägarförening för att informera om Vetmobilens verksamhet. Vi var aktiva i sociala medier och den allra mesta marknadsföringen har skett i våra digitala kanaler.

Andra året för Vetmobilen

Under andra året ökade mängden bokningsförfrågningar stadigt. Allteftersom det blev mer känt att Vetmobilen gör hembesök som veterinär i Älmhult med omnejd, ökade efterfrågan på våra tjänster. Dessutom hade vi fler och fler kunder som efter ett besök av Vetmobilen kunde berätta för sina vänner och bekanta om oss och vår verksamhet. Vi har redan många återkommande kunder.

Bekvämt hembesök av veterinär Älmhult

Ju fler som kände till oss desto mer ökade efterfrågan. Vi behövde sällan förklara längre att det rörde sig om hembesök och inte en stationär klinik. Det var tvärtom så att kunderna kontaktade Vetmobilen just för att vi erbjuder hembesök.

Under Coronavåren 2020 var det fler och fler som började jobba hemifrån både i Älmhult och i grannkommunerna. Många av dem är djurägare och dessutom var det en del som passade på att skaffa nya djur under den här perioden. Vi har märkt en ökad efterfrågan av hembesök hos kunder som arbetar hemifrån. Det är praktiskt och tar inte så mycket tid ifrån arbetsdagen, när veterinären kommer hem till dem jämfört med att göra resan till en klinik.

Tvåfaldig pristagare under 2020

Veterinär Agneta och Vetmobilen har tagit emot två priser under året. Det första priset var från Centerkvinnorna som på Internationella kvinnodagen uppmärksammar en kvinnlig företagare. Det var mycket hedrande och du kan läsa mer om utmärkelsen här.

Vetmobilen blev också utsedd till Årets Nyföretagare 2020 i Älmhult. Det är NyföretagarCentrum Älmhult som utser pristagaren. Den traditionella Företagargalan blev på grund av Coronarestriktioner ett digitalt event i slutet av januari 2021. Du kan läsa mer om den händelsen här.

Framtidsplaner för det tredje året för Vetmobilen

Nu går vi in i det tredje året som mobil veterinär i Älmhult. Vi kommer att fortsätta att erbjuda hembesök för att minimera stressen hos hundar och katter som behöver träffa en veterinär. Vårt upptagningsområde är huvudsakligen Älmhult kommun och de angränsande kommunerna.

Förskottsboka ditt hembesök för besiktning

Vi har högt tryck på bokningarna, och får ofta erbjuda tider ganska många veckor framåt i tiden för icke-akuta ärenden. Se därför till att boka ditt hembesök i god tid om du har en valpkull eller kattungekull som behöver besiktning, vaccination och ID-märkning. Gör gärna din bokningsförfrågan senast 6 veckor innan det är dags att genomföra besiktning, vaccination och ID-märkning av din kull, för att du säkert ska kunna få en tid.

Om du förbokar ditt hembesök för besiktning, vaccination och ID-märkning av din valp- eller kattungekull får du rabatt på besöket med 150 kr. Erbjudandet gäller om bokningen sker under mars, april eller maj månad 2021. Välkommen med din bokning!

Tre små valpar som sover i en svart låda. Den ska symbolisera besiktning av valpar av veterinär Älmhult.

Planer på webbutik hos Veterinär Älmhult

Vi har nyligen börjat erbjuda hemleverans av Working Dog Tassalva för 64 kr + frakt. Vi kommer under det kommande året att utveckla med fler produkter och handelsvaror som du kan beställa och få hemskickade till dig. Håll utkik för när det kommer nya produkter och erbjudanden på vår Facebooksida.