Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Veterinär i Älmhult

Vetmobilen har verkat som veterinär i Älmhult med omnejd sedan 25 februari 2019. Vi erbjuder grundläggande veterinärvård vid hembesök till hundar och katter. Det ger en stressfri och praktiskt kontakt med veterinär i djurets eget, trygga hem.

Boka hembesök av Vetmobilen

Doktorsväskan med ett blått stetoskop på. Vetmobilen gör hembesök hos dig i Älmhult med omnejd.

Var finns Vetmobilen?

Vetmobilen är nog den närmaste veterinär du kan hitta i Älmhult. Och det säger vi inte för att vara skrytsamma, utan för att det är sant. Vetmobilen kommer nämligen hem till dig! Vi gör hembesök till dig som bor i Älmhults kommun med omnejd. Vi erbjuder veterinärvård av hund och katt vid hembesök. Vid behov hjälper vi även får och getter.

Kan jag få hjälp av veterinär i Älmhult?

Vi räknar Älmhult, Osby, Ljungby och Alvesta kommuner som närområde. Därutöver kör vi till Växjö, Tingsryd och Markaryd, om vi har möjlighet. Vi har räknat på ett upptagningsområde på cirka 60 km radie utgående från Lycket, för det är rimliga avstånd att nå inom ca 1 h körtid. 

Boka ditt hembesök

  [c4wp_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Det första året som mobil veterinär i Älmhult

  Veterinär Agneta hade varit utbildad veterinär sedan 14 år när verksamheten i Vetmobilen startade. Det är alltid svårt att starta en ny typ av verksamhet. De flesta är inställda på att veterinärvård av smådjur sker på en smådjursklinik eller -mottagning. Här har vi valt ett helt annat upplägg med besök i djurets hem för att underlätta för djur och djurägare. Det ger både mindre stress och sparar tid för dig som djurägare.

  Agneta gör i ordning för dagens hembesök som veterinär Älmhult. Här är hon i the Vet Cave som är Vetmobilens lager för mediciner och material.

  Hembesök ett nytt koncept hos veterinär i Älmhult

  Till en början fick vi förklara för kunderna som hörde av sig att Vetmobilen jobbar vid hembesök. Man var så van vid att man måste ”åka in” med sin hund eller katt till en veterinärklinik för vård.

  Dessutom måste djurägaren se till att det finns en bra plats där veterinären kan undersöka djuret. Vi behöver en arbetsplats med bra arbetshöjd vid arbete med katter och mindre hundar. Dock hamnar vi ändå lätt på golvet vid undersökning av de större hundarna. Vi behöver ljus och utrymme att lägga utrustning och material. Dessutom behöver vi tillgång till vatten för handtvätt och rengöring av utrustning. Detta gör att vi oftast hamnar vid arbetsbänken eller diskbänken i köket eller ibland i tvättstugan.

  Oftast har detta inte varit några problem att lösa. Det har generellt fungerat mycket bra. Det gäller bara att våga tänka utanför boxen. Eftersom veterinär Agneta har jobbat som stordjursveterinär tidigare, där man vanligen arbetar ensam med bara djurägaren till handräckning och hållhjälp, blir man ganska van vid att improvisera.

  Kontakt med föreningar och marknadsföring

  Under det första året som veterinär i Älmhult var vi mycket i kontakt med lokala hundägarföreningar, både Brukshundsklubben i Älmhult och Linnébygdens hundägarförening för att informera om Vetmobilens verksamhet. Vi var aktiva i sociala medier och den allra mesta marknadsföringen har skett i våra digitala kanaler.

  Andra året för Vetmobilen

  Under andra året ökade mängden bokningsförfrågningar stadigt. Allteftersom det blev mer känt att Vetmobilen gör hembesök som veterinär i Älmhult med omnejd, ökade efterfrågan på våra tjänster. Dessutom hade vi fler och fler kunder som efter ett besök av Vetmobilen kunde berätta för sina vänner och bekanta om oss och vår verksamhet. Vi har redan många återkommande kunder.

  Bekvämt hembesök av veterinär Älmhult

  Ju fler som kände till oss desto mer ökade efterfrågan. Vi behövde sällan förklara längre att det rörde sig om hembesök och inte en stationär klinik. Det var tvärtom så att kunderna kontaktade Vetmobilen just för att vi erbjuder hembesök.

  Under Coronavåren 2020 var det fler och fler som började jobba hemifrån både i Älmhult och i grannkommunerna. Många av dem är djurägare och dessutom var det en del som passade på att skaffa nya djur under den här perioden. Vi har märkt en ökad efterfrågan av hembesök hos kunder som arbetar hemifrån. Det är praktiskt och tar inte så mycket tid ifrån arbetsdagen, när veterinären kommer hem till dem jämfört med att göra resan till en klinik.

  Tvåfaldig pristagare under 2020

  Veterinär Agneta och Vetmobilen har tagit emot två priser under året. Det första priset var från Centerkvinnorna som på Internationella kvinnodagen uppmärksammar en kvinnlig företagare. Det var mycket hedrande och du kan läsa mer om utmärkelsen här.

  Vetmobilen blev också utsedd till Årets Nyföretagare 2020 i Älmhult. Det är NyföretagarCentrum Älmhult som utser pristagaren. Den traditionella Företagargalan blev på grund av Coronarestriktioner ett digitalt event i slutet av januari 2021. Du kan läsa mer om den händelsen här.

  Tredje och fjärde året för Vetmobilen

  Under 2021-2022 rasade Covid-pandemin i Sverige och världen. Eftersom många djurägare kunde jobba hemifrån passade det bra för dem med hembesök. Det kändes bra för våra djurägare att kunna minimera stressen hos sina hundar och katter som behövde träffa en veterinär. 

  Valpar och kattungar

  Många djurägare skaffade samtidigt nya hundar och katter under pandemiåren. Några hade funderat länge på att göra slag i saken, andra såg det som lägligt att skaffa en ny liten familjemedlem när de ändå kunde jobba hemifrån. Därmed kunde de ägna mycket tid åt sina nya djur under deras första tid.

  För uppfödare av hundar och katter är det smidigt att kunna får valparna och kattungarna besiktigade vid hembesök. Då slipper de att köra mamma och ungar i bil till klinik, och stressen och smittrisken för dem blir mindre omfattande.

  Vi har högt tryck på bokningarna, och får ofta erbjuda tider ganska många veckor framåt i tiden för icke-akuta ärenden. Om du själv är uppfödare med en kull som behöver besiktning, vaccination och ID-märkning bör du vara ute i god tid. Vi rekommenderar att du gör din bokningsförfrågan senast 6 veckor innan det är dags att genomföra besiktning, vaccination och ID-märkning av din kull, för att du säkert ska kunna få en tid.

  Tre små valpar som sover i en svart låda. Den ska symbolisera besiktning av valpar av veterinär Älmhult.

  Vetbutiken tar fart

  Vi startade igång vår webbutik, Vetbutiken, successivt under åren 2021-2022. I den kan vi erbjuda många av de produkter vi använder i verksamheten för sårvård, öronrengöring, Första hjälpen med mera. 

  Vi kommer under de kommande åren att utveckla Vetbutiken ytterligare, med fler produkter och handelsvaror som du kan beställa och få hemskickade till dig. Håll utkik för när det kommer nya produkter och erbjudanden på vår Facebooksida.

  Femte verksamhetsåret som veterinär i Älmhult

  Under 2023 snurrar verksamheten på. Covid-pandemin har släppt sitt grepp om oss, men det är oroligt i världen på andra sätt. Vi kan bara fortsätta att göra det vi är bäst på: hembesök för hund och katt i Älmhult med omnejd.