Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Fyra olika kullar av valpar på en bild, där texten "Besiktning, vaccination och ID-märkning" står över.
Det är mycket jobb med en valpkull, men kärt besvär!

Hur du slipper stressen vid besiktning av valparna

Du som har hand om tik och valpar har en hel del stressmoment. Tiden runt förlossningen är förstås påfrestande, innan du vet hur bra tiken klarar av valpningen. För vissa flyter det på utan några problem. Andra får bekymmer med värksvaghet och behöver kanske åka iväg för hjälp med valpningen eller till och med kejsarsnitt.

När valpningen väl är över tar bekymren vid om tiken har tillräckligt med mjölk eller om du behöver stödutfodra någon av valparna. När valparnas 8-veckors-dag börjar närma sig är ni sannolikt ganska trötta, både du och tiken. Med det här erbjudandet vill vi underlätta nästa steg för dig.

Valpar är känsliga

Det är stressigt för tik och valpar, men också för dig, att transportera valpkullen till veterinär för besiktning, vaccination och ID-märkning. Förutom stressen med transport är valparna dessutom i ett mycket känsligt skede vad gäller risken att drabbas av infektionssjukdomar. De har sviktande nivåer av antikroppar från modersmjölken, samtidigt som deras eget immunförsvar är omoget. Då är det en tämligen stor risk att utsätta dem för smitta från andra djur i väntrummet hos veterinären.

I värsta fall kan de hinna bli sjuka mellan besiktningstillfället och leveransdatum, vilket kan leda till att du inte kan leverera valparna förrän de är friska igen. Det drar med sig en massa ytterligare kostnader. Besiktningsintyget är nämligen bara giltigt i 7 dagar, så om det tar längre tid innan leveransen kan ske, måste besiktningen göras om. Här kan du läsa mer om besiktningsintyg.

Besiktning vid hembesök

För att undvika risken för dessa problem vill vi erbjuda dig en lösning. Vetmobilens hembesök ger dig ett stressfritt veterinärbesök för dina valpar. Tik och valpkull behöver inte transporteras, och valparna behöver aldrig utsättas för smittrisk. Dessutom sparar du tid när veterinären kommer hem till dig.

Valppaketet består av besiktning, vaccination och ID-märkning. Framkörningen beror på var du bor och beskrivs här. Priser enligt gällande prislista för hund.

Följ länken här till bokningsförfrågan för besiktning, vaccination och ID-märkning av valp. Skriv kontaktuppgifter, önskemål om datum och gärna något om antal valpar, ras och hur valptiden har varit hittills. Sedan hör vi av oss med en bokningsbekräftelse inom 1-2 arbetsdagar.

Välkommen med din bokning!

Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson,
Veterinär Vetmobilen

Ps. Du som uppfödare får även en rabattcheck per valp att lämna till dina valpköpare inför nästa vaccination vid 12-13 veckor. Rabatten till valpköparna är 150 kr om de bokar hos Vetmobilen.