Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Julklapp till din hund eller katt 2020

Nu är det dags för det stora avslöjandet! Vetmobilens julklapp till din hund eller katt är i år en tandkräm med kycklingsmak. Detta gäller vid hembesök av Vetmobilen i december 2020.

Vi är angelägna om att din hund eller katt ska ha en bra tandhälsa och första steget är en tandkräm som ditt djur gillar smaken på. Därför valde vi Petosans tandkräm med kycklingsmak som julklapp år 2020.

Du som följer oss på Facebook har säkert redan sett avslöjandet på vår film. Du kan också klicka på bilden ovan så kommer du dit. 

Du som inte hade något hembesök av Vetmobilen inplanerat i december har ändå chansen att köpa vår julklapp. Här nedan finns en länk till Vetbutiken där du enkelt köper den.

Efter julklapp kommer planering för det nya året

Vi planerar för fullt för det nya verksamhetsåret. Vi vet att det kommer att bli mycket att göra framåt våren. När vårljuset kommer och dagsljuset blir längre och längre kommer alla katter som föddes under sommar och höst att bli könsmogna.

Ingen har väl missat att reglerna kring hållande av katt ändrades i juni 2020. Det var jordbruksverkets föreskrifter om hållande av hund och katt som fastställer att du som kattägare är ansvarig att se till att din katt inte förökar sig okontrollerat. Det enklaste sättet att säkerställa det är att kastrera alla katter som ska gå ute.

Katter som ska användas i planerad avel brukar man inte låta gå ute hur som helst, eftersom man då inte har någon kontroll på vilken katt den parar sig med. 

Möjlighet att förboka ditt hembesök

Vi tänker särskilt på alla er som har skaffat en kattunge under sommaren och hösten. De flesta ungkatterna blir könsmogna så snart dagsljuset börjar öka. Många börjar löpa långt före mars månad, eftersom de dessutom får ljus från inomhusbelysning utöver solljuset ute.

Därför börjar vi erbjuda bokningsbara tider redan nu. Du kan förboka din hankattskastration i januari och februari redan nu, för att försäkra dig om att det finns en tid i bokningskalendern för din katt. 

Vi hänvisar fortfarande alla honkatter till klinik för kastration, då det är en större operation. Hankatterna däremot går bra att kastrera vid hembesök, under förutsättning att de är minst 4 månader gamla, väger minst 2 kg i vikt, samt att båda testiklarna är nedvandrade i pungen.

Bild på en grå katt. Texten "Observera att vi enbart kastrerar hankatter vid hembesök." Kastrering av hankatt. Kastration av katt.

Förra årets julklapp lika aktuell

Vi vill också slå ett slag för den julklapp vi hade förra året, det vill säga Working Dog Tassalva. De till att vårda tassarna på din hund, särskilt när det är vått och kallt under vintern.

Du kan också ta en titt i Vetbutiken och se vilka andra produkter vi har. Alla produkterna i Vetbutiken har vi egen erfarenhet av och kan rekommendera varmt. Vi har delat in produkterna i ett antal olika kategorier, exempelvis sårvård, förbandsmaterial, egenvårdsprodukter med flera.