Julklapp

Julklapp till din hund eller katt

Nu är det dags för det stora avslöjandet! Vetmobilens julklapp till din hund eller katt är i år en tandkräm med kycklingsmak. Detta gäller vid hembesök av Vetmobilen i december.

Vi är angelägna om att din hund eller katt ska ha en bra tandhälsa och första steget är en tandkräm som ditt djur gillar smaken på. Därför valde vi Petosans tandkräm med kycklingsmak som julklapp år 2020.

Du som följer oss på Facebook har säkert redan sett avslöjandet på vår film. Du kan också klicka på bilden ovan så kommer du dit. 

Du som inte hade något hembesök av Vetmobilen inplanerat i december har ändå chansen att köpa vår julklapp. Den kostar 58 kr inkl moms för en tub på 70g.

Efter julklapp kommer planering för det nya året

Vi planerar för fullt för det nya verksamhetsåret. Vi vet att det kommer att bli mycket att göra framåt våren. När vårljuset kommer och dagsljuset blir längre och längre kommer alla katter som föddes under sommar och höst att bli könsmogna.

Ingen har väl missat att reglerna kring hållande av katt ändrades i juni 2020. Det var jordbruksverkets föreskrifter om hållande av hund och katt som fastställer att du som kattägare är ansvarig att se till att din katt inte förökar sig okontrollerat. Det enklaste sättet att säkerställa det är att kastrera alla katter som ska gå ute.

Katter som ska användas i planerad avel brukar man inte låta gå ute hur som helst, eftersom man då inte har någon kontroll på vilken katt den parar sig med. 

Möjlighet att förboka ditt hembesök

Vi tänker särskilt på alla er som har skaffat en kattunge under sommaren och hösten. De flesta ungkatterna blir könsmogna så snart dagsljuset börjar öka. Många börjar löpa långt före mars månad, eftersom de dessutom får ljus från inomhusbelysning utöver solljuset ute.

Därför börjar vi erbjuda bokningsbara tider redan nu. Du kan förboka din hankattskastration i januari och februari redan nu, för att försäkra dig om att det finns en tid i bokningskalendern för din katt. 

Vi hänvisar fortfarande alla honkatter till klinik för kastration, då det är en större operation. Hankatterna däremot går bra att kastrera vid hembesök, under förutsättning att de är minst 4 månader gamla, väger minst 2 kg i vikt, samt att båda testiklarna är nedvandrade i pungen.

Bild på en grå katt. Texten "Observera att vi enbart kastrerar hankatter vid hembesök." Kastrering av hankatt. Kastration av katt.

Förra årets julklapp lika aktuell

Vi vill också slå ett slag för den julklapp vi hade förra året, det vill säga Working Dog Tassalva. Just nu kan du köpa den till ett extra förmånligt pris. 

Tassalva från Working Dog. Fet och vattenfri mjukgörande salva för trampdynor och hud mellan tårna.

Vi säljer nu Working Dog tassalva för endast 53 kr.

Erbjudandet ger 20 % rabatt på ordinarie pris, vilket är 66 kr per tub. Du kan även köpa 3 tuber för 140 kr, vilket är ännu mer prisvärt. 

Dessa två erbjudanden gäller under hela december 2020 och januari 2021. Säg till vid bokning av ditt besök, så att vi säkert har tassalva med i Vetmobilen.

Ta chansen att skydda din hund eller katt mot tassproblem i vinter!