Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Fästingrecept vid digital konsultation

Vetmobilen kan erbjuda dig fästingrecept vid digital konsultation. Det är ett av de få undantag där en veterinär får förskriva receptbelagda läkemedel utan en klinisk undersökning av djuret vid ett fysiskt besök. Därför gör vi istället en bedömning av djurets allmäntillstånd och djurhållningen via en app i telefonen eller datorn.

Bild på collie som blir filmad genom en mobiltelefon. Texten beskriver förberedelser inför fästingrecept vid digital konsultation hos Vetmobilen.
Du filmar enkelt din hund vid den digitala konsultationen så att vi kan bedöma dess allmäntillstånd.

Givetvis kan vi också förskriva fästingrecept i samband med ett vanligt hembesök där vi träffar djuret. Om det dock inte är aktuellt med ett besök just nu kan vi därför hjälpa dig vid en digital konsultation istället.

Så här får du ett fästingrecept vid digital konsultation

För att vi ska kunna förskriva fästingmedel på recept utan ett fysiskt besök måste vi i förväg ha information om dig och ditt djur för journalföringen. I samband med bokningen av en digital konsultation får du ett formulär via mejl att fylla i

Betala receptarvodet via swish

Receptarvodet ska vara erlagt i förväg per djur till swishnummer: 123 073 44 83 i samband med att du skickar in journalformuläret. Pris för digital konsultation för fästingrecept hittar du bland priser för hund och priser för katt.

Bokningsbekräftelse med länk till Google Meet

När vi har kommit överens om en tid för videobesöket får du en bokningsbekräftelse via e-post. Där finns en länk du ska följa för att ladda ner appen Google Meet till din telefon. Du kan också välja att ha samtalet via en dator med webkamera, men det kan vara svårare att få hunden eller katten att synas bra i en stillastående kamera, jämfört med i mobilen.

Fästingrecept vid digital konsultation i mobilen

När det är dags för det digitala mötet klickar du åter på länken i din bokningsbekräftelse. Då kommer du till Google Meet och kan gå med i mötet. Då får du träffa Vetmobilens veterinär. Vi kan göra en enkel bedömning av allmäntillstånd och djurhållning för djuret eller djuren, och du kan få svar på dina frågor.

Samtliga djur som omfattas av receptförskrivningen måste vara tillgängliga under videobesöket, annars kan vi inte förskriva fästingmedel till dem.

En collie i bakgrunden som även syns i skärmen till mobiltelefonen i förgrunden. Du får fästingrecept vid digital konsultation genom ett videobesök i mobilen.
Du visar enkelt din hund genom appen i mobilen under den digitala konsultationen.

E-recept på ditt personnummer

När mötet är över förskriver vi ett E-recept på ditt personnummer som du kan hämta ut på valfritt apotek. Du får också en betalningsbekräftelse för erlagt receptarvode via epost. Vi journalför naturligtvis fästingrecept vid digital konsultation på samma sätt som vid fysiska hembesök.