Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Vetmobilen utsedd till Årets nyföretagare i Älmhult 2020

Agneta Andersson är Årets nyföretagare 2020 i Älmhults kommun. Finns även i inlägget om Vetmobilen 3 år.

Nu firar vi att Vetmobilen och Agneta Andersson har blivit utsedd till Årets nyföretagare i Älmhult 2020.  Prisutdelningen skedde under högtidliga former och offentliggjordes 28 januari 2021. Klicka på bilden här nedan, så får du se hur det gick till.

"Med en tydlig och kreativ affärsidé har du med effektiv marknadsföring och hög servicekänsla snabbt byggt upp en kundbas och etablerat dig på marknaden.

Till glädje för både tvåbenta och fyrbenta kunder ger du en trygg och professionell service i hemmiljö utan stress och oro för dina patienter."

Vi vill tacka NyföretagarCentrum Älmhult för utmärkelsen och tack till Tomas Harrysson för lånet av hundvalp i presentationsfilmen! 😊

Goda förberedelser är grunden för företagande

Vetmobilens verksamhet med hembesök för grundläggande veterinärvård av hundar och katter startade 25 februari 2019, så vi firar 2-årsjubileum nu i vår. 

Förberedelserna inför företagandet startade dock tidigare, eftersom vi påbörjade planeringen redan våren-sommaren 2018. Till exempel fick Agneta rådgivning från NyföretagarCentrum i Älmhult. Hon deltog också i NyföretagarCentrums mentorskapsprogram som pågick under ett år. Vetmobilen AB registrerades i december 2018.

Företaget hade sin uppstartsfas under resten av 2019 och det gick stadigt framåt. Dessutom tog utvecklingen ytterligare fart under 2020. En ökande kundkrets av både nya och återkommande kunder gav verksamheten stabilitet. Vi vill passa på att tacka alla nöjda kunder som har tipsat andra om vår verksamhet!

Digital närvaro en framgångsfaktor för Årets nyföretagare

En av de viktigaste framgångsfaktorerna  för Vetmobilen är att vi har byggt en informativ hemsida med många besökare. Vi har också varit aktiva på sociala medier, för att synliggöra Vetmobilens tjänster och erbjudande. 

För att ge oss kunskaperna som krävs för att bygga och utveckla hemsidan har vi gått kurs hos WordPressutbildningen i Alvesta i Studieförbundet Vuxenskolans regi. Tack för omfattande kunskap och förmågan att förmedla den! God kamratskap och bra bollplank i studiecirkeln har lett till att resultatet har vida överstigit summan av insatsen.

Att som kronan på verket bli utsedd till Årets nyföretagare i Älmhult 2020 känns både hedrande och roligt.

Covid-19 ändrade läget

Med anledning av  Covid-19-pandemin var många djurägare tvungna att lägga om sina liv för arbete hemifrån, för att minska smittspridningen. Detta har gjort att våra tjänster har legat helt rätt i tiden. Många djurägare har enkelt kunnat boka ett hembesök för sitt djur, när de ändå är hemma dagtid. Djurägaren sparar tid och djuret får vara hemma i sin trygga miljö.

Nya kampanjer för Årets nyföretagare

Vi fortsätter med vårens kampanjer. Du kan fortfarande boka kastration av din hankatt i vår kastrationskampanj. Det finns endast några få bokningsbara tider kvar i mars månad, så om du har en hankatt som ska kastreras är det säkrast att du skyndar dig att boka.

Du som vill vara ute i god tid kan också boka ett fästingrecept i samband med ditt besök. Under februari, mars och april 2021 får du 50 % rabatt på receptarvodet för fästingreceptet till din hund eller katt. Erbjudandet gäller i samband med hembesök från Vetmobilen inom vårt upptagningsområde, Älmhults kommun med omnejd.