Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Tandkräm till hund

Är du duktig på att borsta tänderna på din hund? Om inte är det hög tid att du börjar. Det är vanligt med munproblem hos hundar, och om du förebygger dem kan du spara mycket pengar i framtiden. Har du tänkt på att det finns speciell tandkräm till hund?

Vi försöker att påminna om tandhälsan varje gång vi undersöker din hund. Om hunden ska få lugnande brukar vi passa på att kolla i munnen samtidigt. Likaså försöker vi att undersöka tandhälsan på vaken hund i samband med vaccination. 

Du som har skaffat ny hund har en bra chans att introducera en god tandhygien genom att borsta tänderna på din hund, gärna varje dag. Då är det viktigt att du använder en tandkräm avsedd för hund. Det finns nämligen ämnen i vanlig tandkräm för människor som hundar kan bli förgiftade av. Dessutom gillar de sällan smaken av mint.

Gråhunden Anja med en förpackning Petosan tandkräm framför sig.

Börja med en god tandkräm

Om du börjar vänja din hund vid tandborstning redan som valp har du goda möjligheter att behålla en god tandhälsa hos din hund under hela livet. Du kan förebygga många problem som tandsten och tandlossning, som tyvärr är vanliga problem hos många hundar. 

Se till att du skaffar med en smaklig tandkräm. I det första steget kan du börja med att erbjuda en klick tandkräm som belöning. När hunden har börjat koppla samman smaken av tandkräm med en positiv upplevelse, tar du fram tandborsten i nästa steg. Vetmobilen erbjuder en tandkräm som heter Petosan och har smak av fågel/kyckling.

Det finns många varianter på tandborstar, allt ifrån fingertutor till tandborstar med dubbla huvuden. Ytterligare andra väljer att borsta försiktigt med en eltandborste. Det viktigaste är att du får till den mekaniska rengöringen av tänderna.

Beställ tandkräm till din hund

Vi erbjuder en smaklig tandkräm till hund och katt. Förpackningen är på 70 g vilket, räcker till ca 6 månaders användning om du borstar varje dag. 

Du kan köpa den direkt av Vetmobilen vid ett hembesök. Om du inte har något hembesök planerat kan du få den hemskickad med posten. Du hittar Petosan tandkräm i Vetbutiken här.

Ny laddning tassalva

Du kanske redan har läst om hur du kan vårda tassarna på din hund eller katt. Det är viktigt att satsa på en bra tassalva som gör huden mjuk och smidig och förebygger framtida problem.

Vi har dessutom fått hem en ny omgång av Working Dog tassalva. Utseendet är förnyat men det är samma välgörande innehåll. Basen är rapsolja och det finns även bivax och Tea tree-olja. En tub på 75 ml räcker länge och kostar just nu 64 kr. Du hittar Working Dog tassalva i Vetbutiken här.

Om du beställer en tub av tandkräm och en av tassalva får vi plats med båda två i samma postkuvert. Passa på nu!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram. Där finns information om våra tjänster och om särskilda erbjudanden. Du kan göra din bokning via sociala medier eller genom att fylla i något av bokningsformulären under Boka tid i menyn ovan.