Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Myggor, knott och andra kryp ...

Vi har tidigare diskuterat sommarens faror och hur du utför sårvård på din hund eller katt. Här ska du få ett nytt tips från Vetmobilen! Centaura insektsmedel fungerar för både dig och ditt djur.
 
Du vet det mytologiska djuret kentaur? Det är ju en varelse som är hälften häst, hälften människa. Ganska fiffigt att ge namnet Centaura insektsmedel till en produkt som fungerar till både dig och din häst.
 
Staty av en kentaur och en människa, som ska symbolisera Centaura insektsmedel. Går att köpa i Vetbutiken.

Centaura insektsmedel

Använd Centaura insektsmedel mot mygg och andra insekter på både folk och fä! Effektivt repellerande insektsspray för att skydda både dig och ditt djur. Den är dessutom perfekt för dig som rider eller är ute med hunden på kvällen eller i gryningen, när myggor och andra stickande insekter är som mest aktiva.

Centaura insektsmedel är en praktisk spray som verkar repellerande mot många olika flygande insekter. för både dig och din häst. Skydda dig själv och framför allt ditt djur mot flygande insekter, både stickande och bitande. Den har god effekt mot olika flugor, myggor, bitande flugor och dessutom fästingar. Ha därför alltid Centaura insektsmedel  tillgängligt när du ska ut i naturen. Nu kan du köpa den hos Vetmobilen.

Insekter kan orsaka allergiska reaktioner, sprida sjukdomar och dessutom förvärra hudinfektioner. Den aktiva beståndsdelen har till och med effekt mot malariamyggan, och är den produkt man föredrar som förebyggande mot malaria.

Så här använder du Centaura insektsmedel

Skaka först sprayburken och ta av locket. Spraya därefter Centaura från ett avstånd om 10-15 cm och fördela produkten försiktigt med en svepande handrörelse. Efter appliceringen ska djurets päls vara fuktig. Vid applicering på huvudet, spraya produkten i din handflata och stryk därefter på den på djurets huvud.

Centaura missfärgar inte kläder eller utrustning. Centaura fungerar direkt efter applicering. Den har hög koncentration av den aktiva beståndsdelen, och är trots det skonsam mot huden. Centaura håller effektivt insekterna borta i många timmar efter applicering.

Uppdatera din utrustning med Centaura insektsmedel

Du har säkert redan hittat Första hjälpen-väska, som du fyller med den utrustning du behöver för sårvård av din hund eller katt. Köp den hos Vetmobilen och fyll den med innehåll helt enligt dina egna behov. 

Den stora flaskan Centaura insektesmedel är dock för stor för att få plats i Första hjälpen-väskan. Däremot går den bra att förvara för sig själv, i bilen, i stallet eller hemma.

Centaura insektsmedel finns också som en 250 ml-förpackning. Den är just nu slut hos leverantören, men vi kommer att ta in den i Vetbutiken, så snart den åter finns i lager.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.