Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Vetmobilen 4 år

Nu firar Vetmobilen 4 år som veterinär med hembesök. Vi vill passa på att tacka dig som kund för att du har gett oss ditt förtroende. De senaste fyra åren har varit mycket händelserika, med uppstart av vår verksamhet 25 februari 2019, en pandemi som förändrade mycket av samhället under 2020 och 2021, och ett krig i Ukraina som bröt ut i februari 2022 och nu alltså har pågått i ett helt år.

Nu är vi inne i 2023 och förhoppningsvis kan det bli ett lite mer normalt år, vad nu ett normalt år innebär. I djurvårdsbranchen är det en ganska akut brist på både legitimerade veterinärer och djursjukskötare. Samtidigt har det svenska folket skaffat många nya hundar och katter under de senaste åren, inte minst under pandemiåren. Dagens djurägare ställer högre och högre krav på nivån på djursjukvård, många gånger i paritet med den vård vi människor får, och bristen på yrkespersoner som ska utföra vården kan då bli akut. Många djurägare kan då uppleva det extra kritiskt och stressande när deras älskade husdjur blir sjukt. Vi har tidigare skrivit om den viktiga relationen mellan djurägare och veterinär.

Ett orange ljus i form av den 4a i toppen av blå frosting på en cupcake. Ljuset brinner och ska symbolisera Vetmobilen 4 år sedan starten 2019.

Vetmobilen 4 år i livets tjänst

Även om Vetmobilen inte jobbar med den avancerade djursjukvården som utförs på många djursjukhus och smådjurskliniker kan vi ändå konstatera att djursjukvård på alla nivåer behövs. Vi jobbar med primärvård av hundar och katter, vilket bland annat innebär vaccinationer, ID-märkning, utfärdande av pass inför utlandsresa, enklare kirurgiska ingrepp som kastration av hankatter med mera.

Ett viktigt uppdrag i livets början är besiktning, vaccination och ID-märkning av hundvalpar och kattungar. Det går utmärkt att få utfört vid hembesök, och då slipper du att stressa valpar och tik respektive kattungar och honkatt med bilresan till klinik. Dessutom skyddar du de känsliga ungarna från smittrisker, när de är så små och vaccinationen inte har hunnit få effekt än. Mindre stress för alla.

Fyra golden retriverhundar som sitter i snön mot en blå himmel. Bilden symboliserar Vetmobilen 4 år.

Och i livets slut

Vi jobbar även med vård i livets slut för ditt djur, det vill säga avlivning. När din hund eller katt är gammal och trött, och det inte är aktuellt att behandla de krämpor djuret har, kan du boka tid hos oss för en lugn avlivning i hemmiljö. Vi tar oss tiden att låta ditt djur få somna in hemma, i lugn och ro, med dig som djurägare vid dess sida.

Vi kan också ta hand om kroppen efteråt, om du vill få ditt djur separatkremerat, så att askan kommer åter i en urna. Ett annat alternativ är samkremering, där askan istället begravs i krematoriets minneslund i Flattinge utanför Lagan i Ljungby kommun. Ytterligare ett alternativ är att du köper en vit kista i wellpapp för begravning av ditt djur hemma i trädgården, eller på annan lämplig plats med markägarens tillstånd.

Vetmobilen utför alla dessa tjänster i hemmiljö, vilket leder till minimal stress för dig och ditt djur. Inga bilresor för djur som blir stressade av det, och ingen väntetid i väntrum där andra djur finns. Andra djur kan sända ut signaler om smärta, stress och obehag som ditt djur uppfattar och kan göra ditt djur stressat i sin tur. Allt detta slipper du genom att boka tid för hembesök av Vetmobilen.

Vetmobilen 4 år framåt

Vård i hemmet för hundar och katter är mycket uppskattat, eftersom det minskar stressen för både djur och ägare. Vetmobilen arbetar på som alltid, för vi vet att vårt arbete är viktigt för våra kunder och deras husdjur. Vi skulle verkligen uppskatta om du vill ge en recension av vår verksamhet på google här. Länken öppnas i en ny flik, så att det blir enkelt för dig.

Vetmobilen fortsätter också att utveckla Vetbutiken med fler produkter för ditt djur. Om du har förslag på produkter du saknar får du gärna skriva till oss, så ska vi försöka ta in dem i vårt sortiment.

Vi tackar för alla möten med kunder och djurägare under de gångna 4 åren, och ser fram emot nya möten med just dig och din hund eller katt!

Tack!
Veterinär Agneta

Röd och svart bil där veterinär Agneta står vid bakdörren redo att åka ut på sjukbesök. Vetmobilen 4 år.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.