Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Kampanj på Första hjälpen-paket till ditt husdjur!

Vad gör du om din hund eller katt skadar sig och blöder?! Vad gör du om din hund bryter en klo, så att pulpan blottas? Just nu har vi kampanj på Första hjälpen-paket och här hittar du produkterna du behöver! 

Vetmobilens svarta Första hjälpen-paket med texten Just nu! 275 kr i röd text tvärs över bilden. Beställ online och få hemskickad.

Missa inte vår kampanj på Första hjälpen-paket

Det är viktigt att vara förberedd om olyckan är framme. Därför kan du nu skaffa rätt utrustning att ha hemma. Eftersom produkterna förvaras i en praktisk och vattentät Första hjälpen-väska kan du enkelt ta den med dig i bilen, i husvagnen, i båten eller i ryggsäcken. Vårt Första hjälpen-paket bör finnas i varje hem där det finns hundar eller katter.

Vetmobilens kampanj på Första hjälpen-paket ger dig vad du behöver för akut sårvård och för att anlägga ett praktiskt tassbandage. Dessutom kan du lägga ett tryckförband för att stoppa blödning, om såret blöder mycket. Låt därefter tryckförbandet sitta kvar i väntan på veterinärvård. 

Ordinarie pris är 303 kr och just nu betalar du endast 275 kr. Gör din beställning senast 31 mars 2024!

Allt det här får du i Första hjälpen-paketet

  • 200 ml koksaltlösning för sårrengöring
  • 100 st tvättkompresser för skonsam rengöring av såret
  • Sterila kompresser (5-pack)
  • Polsterbinda
  • Gasbinda, 2 st
  • Elastisk binda
  • Vår praktiska Första hjälpen-väska att förvara utrustningen i.

Första hjälpen vid blödning

Vid en akut skada är det viktigt att stoppa eventuell blödning. Om ditt djur får ett skärsår i en tass eller ett ben ska du därför anlägga ett tryckförband. Av den anledningen finns det två rullar oelastisk gasbinda i paketet. Den ena rullen lägger du an mot såret, och drar åt med den andra rullen gasbinda. Eftersom gasbindan är oelastisk kan du dra åt stadigt, för att få ett effektivt tryckbandage. Du måste dock kontrollera tassen med jämna mellanrum, så att den inte svullnar upp, eller känns kallare än övriga tassar. Ta alltid kontakt med veterinär för vidare vård i samband med en kraftig blödning.

När blödningen har minskat kan du rengöra såret. Använd koksaltlösning i första hand, eftersom det har samma sälta som kroppen och därmed inte svider. Det är också det lindrigaste för vävnaden. Vanligtvis behöver ett rent och färskt sår inga starka desinfektionsmedel. Däremot ska du försöka få bort grus och synligt skräp eller hår från såret. 

Om såret är stort och glipar mycket kan det behöva sutureras, det vill säga sys ihop av veterinär. Håll såret rent under vägen till veterinären. Optimalt vill vi sy ett sår inom 8 h från när skadan skedde. Om det går längre tid än så hinner såret bli kontaminerat eller infekterat, och då behöver veterinären göra en större sårrevidering innan såret kan sys.

Tassbandage vid enklare sårskada

Om det är ett ytligt sår som inte behöver sutureras, kan du förbinda det med ett första förband. Förbandets syfte är att skydda såret från smuts, samtidigt som det ska suga upp överflödig sårvätska från såret. Ha därför alltid en steril kompress närmast såret.

En polsterbinda behövs utanpå för att ge ett mjukt bandage närmast kroppen. Därefter lägger du ett lager gasbinda som stabiliserar och håller ihop bandaget. Det sista lagret är en elastisk binda som fäster på sig självt. Var alltid noga med att inte dra åt den elastiska bindan för hårt, eftersom det kan stänga av blodflödet till/från tassen. 

Oftast behöver du en plastpåse eller hundsko utanpå, när du ska gå ut med hunden, för att skydda mot väta. Du bör dessutom skaffa en krage till hunden så att den inte tuggar sönder bandaget.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.