Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

ID-märkning katt

Sveriges Riksdag fattade i mars 2022 beslut om ID-märkning av katt, och lagen börjar gälla 1 januari 2023. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som sällskapsdjur.

När alla katter är märkta och registrerade blir det enklare att återförena en bortsprungen katt med sin ägare och att se vilka katter som saknar ett hem så att de kan tas om hand. Läs mer om hur du kan boka hembesök för ID-märkning katt hos Vetmobilen. 

En röd katt som tittar mot kameran. Bilden har en grön ram runtom. Bilden symboliserar ID-märkning katt.
För att kunna registrera din katt måste du först ID-märka den.  En ID-märkning beställer du hos din veterinär som injicerar ett mikrochip under huden. Det är även tillåtet att låta en veterinär id-märka katten genom en tatuering i örat. I så fall måste dock katten vara sövd eller ha fått lugnande. Vetmobilen rekommenderar ID-märkning med mikrochip eftersom tatueringen ibland kan bli suddig och svår att läsa.

Rabatt vid ID-märkning katt och vaccination vid hembesök

Eftersom det kan bli högt tryck på ID-märkning av katter i januari rekommenderar vi att du förbereder din katt redan nu. Vetmobilen erbjuder dessutom ett paketpris där du får 200 kr rabatt, när du ID-märker din katt med mikrochip vid samma besök som katten får sin vaccination. 

Erbjudandet gäller nu och fram till 31 december 2023. Skynda dig därför att att boka ditt hembesök innan de bokningsbara tiderna tar slut! Boka ditt hembesök av Vetmobilen för ID-märkning katt här!

ID-märkning katt pågår. En grå katt får ett mikrochip injicerat under huden i nacken. En chipavläsare ligger bredvid katten.

Redan ID-märkt och registrerad hos SVERAK eller SKK?

Även om du redan har registrerat din katt i någon av de frivilliga kattregister som finns idag så kan du behöva registrera den specifikt hos Jordbruksveret i januari 2023. Myndighetsregistret kommer inte att vara samma sak som SVERAK:s och SKK:s register. Du kommer att få mer information kring vad som gäller i slutet av året. Håll koll i sociala medier och på vår hemsida. Vetmobilen kommer att hålla dig informerad.

Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet och de kommer att besluta om åtgärder om en katt inte är märkt eller registrerad. Det är Jordbruksverket som kommer att ha ansvar för ID-registret för katt. Förbered din katt genom ID-märkning redan nu.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.