Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Klippning av katt

Kampanj vid klippning av katt i april

Behöver du hjälp med klippning av din katt? Många katter får problem med tovor i pälsen under vintern. Det kan gälla långhåriga katter men ibland även korthåriga katter som får bekymmer att sköta om sin päls. Om du bokar tid för tovklippning får du rabatt med 250 kr vid besöket. Erbjudandet gäller under mars och april 2020.

Röd katt med tovor på låret, ryggslutet och sidan. Texten "Rabatt 250 kr vid klippning av din katt". Erbjudandet gäller i mars och april 2020.
Om du bokar tid för klippning av din katt i mars eller april 2020 får du 250 kr rabatt vid besöket.

Tovklippning med sedering

När det blir för omfattande för djurägaren att borsta eller kamma ur tovorna, kan enda möjligheten vara en klippning av hela katten. Ofta räcker en så kallad lejonklippning, där man lämnar pälsen runt skuldror och framåt, på fram- och bakben och svansen. Om det inte är för många tovor på magen kan man lämna pälsen där.

För att katten inte ska bli stressad är det oftast nödvändigt att den får lugnande medel. Här kan du läsa mer om hur besöket för tovklippning går till.

Smärta kan vara orsaken

Vissa katter har svårare att sköta om sin päls när de blir lite äldre. Till exempel kan även korthåriga katter få bekymmer med pälsvården, när de blir till åren. Om vi misstänker att din katt har en underliggande orsak till tovbildningen, t ex artros och smärta, tar vi en diskussion om det i samband med besöket. Det är viktigt att din katt inte går och har ont i onödan, när det finns hjälp att få.

Tidsåtgång och pris vid klippning av katt

Vi avsätter alltid 2-2,5 h för ett besök för klippning av katt. Det tar tid med för- och efterarbete och tidsåtgången för klippningen varierar med hur omfattande tovorna är. Därför använder vi tidsdebitering.

En prisidé för 1 h arbete är 1.430 kr + material och mediciner + framkörning. Därefter debiteras varje 15-minutersperiod med 275 kr/st. Material och mediciner tillkommer, och brukar bli 200-300 kr.

En fullständig klippning eller lejonklippning brukar behöva ca 1,5-2 h att göra vilket ger en prislapp på mellan 1.980 och 2.530 kr + material och mediciner.

Vetmobilen jobbar vid hembesök för att minimera stressen hos din katt. Var du bor avgör priset för framkörningen. Inom Älmhults kommun är den 138 kr, inom Alvesta, Ljungby och Osby kommuner är den 276 kr, och inom Markaryds, Tingsryds och Växjö kommuner är den 414 kr.

Utmärkelse på Internationella kvinnodagen

Vetmobilen fick en utmärkelse på Internationella kvinnodagen 8 mars, eller ja, dess ägare Agneta Andersson fick utmärkelsen. Varje år uppvaktar Centerkvinnorna en företagare i varje kommun i samband med Internationella kvinnodagen. 2020 var det jag som fick den utmärkelsen. Jag känner mig mycket hedrad.

Det finns en länk till en artikel i tidningen Smålänningen här.

1-årsjubileum i februari

Vi firade 1-årsjubileum i slutet av februari. Då fick vi besök av Smålandsposten som var med under ett hembesök. Om du vill läsa den trevliga artikeln finns det en länk här.

Andra nyheter och uppdateringar hittar du också på våra sociala medier, t ex Facebook och Instagram. Följ oss gärna där.