Integritetspolicy

Personuppgiftshantering enligt GDPR

Från 25 maj 2018 gäller den nya Allmänna Dataskyddsförordningen, på engelska GDPR (General Data Protection Regulation). Den ska skydda dina personuppgifter och vi har anpassat vår veterinärpraktik för att följa dessa nya regler.

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.vetmobilen.se. Vetmobilen AB har organisationsnummer 559186-0233. Veterinär Agneta Andersson äger och driver verksamheten. Kontaktuppgifter till företaget är 070-208 45 32, info@vetmobilen.se och postadress Lycket 2, 343 72 Eneryda. Nedan följer en beskrivning av hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Journaler, recept, debitering och bokföring

Vi hanterar personuppgifter namn, adress, personnummer, telefonnummer och e-postadress. Den rättsliga grunden för att hantera dina personuppgifter är avtalet med dig som kund. Du lämnar person- och kontaktuppgifter i kontakt med företaget via telefon, mejl eller kontaktformulär på hemsidan. Vid behov kompletterar vi uppgifterna vid kundbesök och inför journalföring, intygsskrivning eller debitering.

Personuppgifterna finns i vårt journalsystem för att kunna tillhandahålla våra tjänster, t ex journalföring, intygsskrivning eller receptförskrivning för ditt djur. Vi måste också kunna nå dig för kontakt inför uppföljande behandling, rådgivning eller i samband med din bokningsförfrågan.

Uppgifterna används också vid debitering av utförd tjänst, vilket i första hand sker med kortbetalning eller swish. Om du som kund efterfrågar fakturering kommer vi att inhämta uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut eller upplysningsföretag.

Uppgifter om ditt/dina djur är namn, ID-nummer, djurslag, ålder och ras, som behöver för journalföring och intygsskrivning. Dessa uppgifter behövs också för att kunna erbjuda dig påminnelsetjänst för vaccination mm. Du kan när som helst avsäga dig den typen av tjänst.

Handelsdokument vid transport för kremering

Djur som blir avlivade och där djurägaren väljer att låta kremera djuret kommer också att åtföljas av ett handelsdokument för att följa EUs lagstiftning. Uppgifterna i handelsdokumentet är djurägarens namn och adress respektive djurets ID-märkning. Dokumentet följer djurkroppen från platsen för avlivning och fram till kremeringsanläggningen.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Hemsidan innehåller formulär för bokningsförfrågan om våra olika tjänster. De obligatoriska fälten är namn och e-postadress, medan telefonnummer, ämne och meddelande är frivilligt. Kontaktformuläret når oss via e-post (info@vetmobilen.se). Efter att vi har kontaktat dig för bokning av besöket, sparas bara den information som behövs för journalföring och debitering, enligt ovan, och e-postmeddelandet raderas.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layout-val gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. I det fall att du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Ifall du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

[ ]

Vilka vi delar dina data med

Personuppgifterna kan komma att användas till att skicka påminnelser om bokade tider och vaccinationer, samt nyhetsbrev och andra erbjudanden till dig. Detta kan du alltid tacka nej till. Vid behov, och efter ditt tillståndsgivande, lämnar vi ut uppgifterna till försäkringsbolag eller remissinstans.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Enligt journalföringslagen 2009:302 (SVF 2016:148) ska journalerna sparas i fem år. Därefter lagrar vi uppgifterna i som längst 10 år efter djurets senaste besök, för att upprätthålla god djurhälsovård och kundvård. Vårt behov av dokumentation väger tyngre än den personliga integriteten enligt GDPR.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du kan när som helst begära utdrag om vilka uppgifter vi har om dig. Du har även rätt att begära att vi rättar felaktiga uppgifter. Dessutom har du, efter att tiden för lagring enligt journallagringslagen löpt ut, rätt att ifrågasätta intresseavvägningen som grund för behandlingen av personuppgifter.

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Om du har frågor eller synpunkter på hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta företaget på info@vetmobilen.se eller telefon 070-208 45 32. Som kund har du alltid rätt att klaga till Datainspektionen om du anser att vi inte har skött något korrekt.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Din kontaktinformation från bokningsformulär på hemsidan (namn, e-postadress) når oss via e-post. De behövs för att vi ska kunna boka ett besök, och i samband med det behöver i komplettera med ytterligare uppgifter för journalföring och debitering.

Du kan också göra bokningsförfrågan via Messenger eller privat meddelande på Facebook, via direktmeddelande på Instagram, sms eller telefonsamtal. Samma principer för kontaktinformationen gäller här, endast uppgifter nödvändiga för vårt avtal med dig, samlas in.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Våra kund-, journal- och debiteringssystem sparas på Googles G-suite, som har en hög GDPR-säkerhet. Datorerna som används har uppdaterad programvara och antiviursprogram, och det trådlösa nätverket som används på kontoret har kryptering. Vid kundbesök nås internet via delning av mobiltelefonens internetåtkomst alternativt ett separat mobilt bredband. Internetåtkomsten är då tillfällig i samband med journalföring och debitering.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Om det skulle uppstå dataläckor med personuppgiftsincidenter som ska anmälas till Datainspektionen är vi skyldiga att göra det inom 72 h från upptäckten.

Felaktiga brevutskick i olika former (till exempel per post, e-post eller sms) som inte innehåller några känsliga personuppgifter, inte berör en stor mängd personer eller inte innebär en hög risk i övrigt, behöver inte anmälas till Datainspektionen utan endast dokumenteras internt.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Branschkrav om delgivning av information

Veterinär och annan djurhälsopersonal i yrkesutövning har enligt 28 § djurskyddslagen (1988:534) anmälningsplikt till tillsynsmyndighet, om det finns anledning att anta att djur inte hålls eller sköts i enlighet med djurskyddslagen, de djurskyddsföreskrifter som meddelats med stöd av lagen, eller EG-bestämmelser som kompletteras av lagen. Tillsynsmyndighet är länsstyrelsen i respektive län. Anmälningsplikten enligt ovan väger tyngre än den personliga integriteten enligt GDPR.