Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Agneta Andersson, veterinären

Agneta är veterinär sedan 2005 och har jobbat med både stora och små djur. I början av karriären var hon ambulerande veterinär för kor, andra lantbruksdjur och häst. De stora djuren kan man inte så enkelt transportera när de är sjuka, och därför reser en ambulerande veterinär hem till de patienterna. Under en period var Agneta ansvarig för att bygga upp en ny Distriktsveterinärstation i Älmhult. Där träffade vi en hel del hundar och katter också, utöver de stora djuren.

Röd och svart bil där veterinär Agneta står vid bakdörren redo att åka ut på sjukbesök. Vetmobilen 4 år.

Senare har Agneta jobbat med läkemedelsinformation för ett läkemedelsföretag. Arbetet gick ut på att informera andra veterinärer om aktuella läkemedel. Hon reste från Skåne i söder till Bohuslän i nordväst och Öland i nordöst. Kunderna var allt från stora djursjukhus till enmansföretag. Det var spännande och roligt och Agneta jobbade med det i drygt 4 år.

Agneta Andersson, mamma, veterinär och VD

I familjen finns en man, två döttrar och en son, samt en hund och en katt. Organisationen på det tidigare arbetet förändrades drastiskt i slutet av 2017. Dessutom föddes sonen i februari 2018, så det var många förändringar på en gång. Efter föräldraledighet ett halvår började planerna för att starta Vetmobilen.

Vetmobilen är en mobil tjänst där veterinären gör hembesök till hundar och katter. Vetmobilen erbjuder enkel primärvård hemma på köksbordet hos dig. Vi kan ombesörja vaccinationer, besiktningar och ID-märkning av valpar och kattungar, öroninflammationer och enklare sårskador. Vi ombesörjer också avlivning av hund och katt i hemmiljö.