Framkörning

Framkörning och hembesök ger dig tiden tillbaka

Bild på Vetmobilens röda och svarta Citroën C4 cactus med texten "Vetmobilens framkörning Nu från 125 kr".

Vad kostar det dig i tid och pengar att köra med ditt djur till veterinärkliniken? Vad skulle det vara värt för ditt djur att slippa stressen som transporten till veterinären kan innebära? Vi vill ge dig tiden tillbaka genom att erbjuda hembesök för enklare veterinäråtgärder som lika gärna kan utföras i ditt hem. Framkörning är kostnaden för att Vetmobilen kommer till dig på hembesök.

Vetmobilen debiterar från och med 1 januari 2020 en fast framkörning beroende på vilken kommun du bor i. Framkörningen i Älmhults kommun är endast 138 kr. Till Alvesta, Ljungby och Osby kommuner är framkörningen endast 276 kr. Längre avstånd till Växjö, Markaryds och Tingsryds kommuner ger en framkörning på 414 kr. Vid förfrågningar om hembesök utanför dessa området får du en prisuppgift i samband med bokningen.

Vad innebär framkörning?

Framkörningen är kostnaden för att Vetmobilen kommer till dig och ditt djur. Därefter betalar du bara för de åtgärder som Vetmobilen utför, på samma sätt som på en veterinärklinik.

Tjänster för hund

När du bokar ett hembesök för ditt djur sparar du tid. Din tid. Ditt djur behöver inte stressa upp sig under resan i bilen eller väntan i väntrummet. Vissa hundar gillar att åka bil, och vissa gillar till och med att träffa andra hundar i väntrummet. Även om hundarna kan verka glada och uppspelta, är det ofta bara ett sätt att dölja stress som de upplever. Frågan är bara om det sinnestillståndet är det optimala för att träffa en veterinär?

En liten brun och vit hund ligger behagligt på en mjuk fluffig ljusgrå filt. Framkörning är vad du betalar för att Vetmobilen kommer till dig.
Målet för Vetmobilen är att djuret ska känna sig trygg och stressfri under besöket. Eftersom den slipper resan till veterinären kan den vara extra lugn.

Tjänster för katt

Många katter gillar inte att åka bil. De flesta uppskattar inte att sitta i ett väntrum med andra katter eller än värre, med hundar. De kan säkert uppskatta att man placerar transportburen högt upp, så att katten har överblick över andra djur i väntrummet. Många veterinärkliniker har den möjligheten idag, för att katterna ska känna sig tryggare. En del veterinärkliniker har dessutom skilda väntrum för hund och katt, av samma anledning. Det här är en bra utveckling, för de katter som behöver vård på klinik. Men många katter upplever trots det en hel del stress i samband med besök hos veterinären.

Vit, gul och grå katt som ser avslappnad ut. En människohand i förgrunden klappar katten under hakan. Texten "Lugnt och skönt" finns i förgrunden.

Läs mer om hembesöket

I det gröna knappvalet nedan kan du läsa mer om hembesöket från Vetmobilen. I det lila kan du läsa mer om Vetmobilens aktuella kampanj. Du är också välkommen att följa oss på sociala medier för senaste nytt. Du hittar oss på Instagram, på Facebook och på Google. Välkommen!