Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Framkörning för hembesök

Veterinär Agneta står vid Vetmobilen. Bilden symboliserar vår framkörning till hembesöket hos din hund eller katt.

Ditt hembesök från Vetmobilen består av veterinärens framkörning till dig och veterinärvården vid besöket. Framkörning är det du betalar för att Vetmobilen ska komma hem till dig och ditt djur. Vi utför primär djursjukvård av framför allt hund och katt. Du kan läsa mer om priserna för veterinärvården under priser för hund och priser för katt på deras respektive sidor.

Framkörning vid förbokade hembesök

Priserna för framkörning gäller för bokade besök under dagtid vardagar. Framkörningen består av en fast del + drivmedelstillägg om 31 kr per påbörjad mil tur och retur. Vi planerar bokningen av hembesök utifrån lämpligt geografiskt läge för miljöns skull. 

Alla redovisade priser är inklusive moms och gäller från 2024-06-01.

Framkörning utanför bokningsbar tid

Vetmobilen är normalt i tjänst dagtid på vardagar. I särskilt ömmande fall, t ex akuta avlivningar av djurskyddsskäl, försöker vi att hjälpa till även utanför dessa tider, om vi kan. Vid de tillfällena tar vi ut ett tillägg för att täcka arbetstiden under körningen. Restid och drivmedelstillägg beräknas från Google Maps och vid förfrågan ger vi en prisuppgift för resan i samband med bokningen.

  • Tillägg restid kväll/helg 1772 kr/h

    Vid resor utanför planerad bokning, där vi får köra extra. Minsta akuttillägg täcker restid upp till 30 minuters restid enkel väg, det vill säga en timmes restid tur och retur. Därefter debiteras timpriset per påbörjad kvart. Observera att vi gör bara utryckning under kväll och helg i mån av tid. Vi finns inte i beredskap dygnet runt.

Aktuella erbjudanden

Du är också välkommen att följa oss på sociala medier för senaste nytt. Du hittar oss på Instagram, på Facebook och på Google. Välkommen!