Framkörning

Vi vill ge dig tiden tillbaka

Vad kostar det dig i tid och pengar att köra med ditt djur till veterinärkliniken? Vad skulle det vara värt för ditt djur att slippa stressen som veterinärbesöket kan innebära? Många enkla veterinäråtgärder kan lika gärna utföras vid hembesök.

Vetmobilen debiterar normalt 12,50 kr/km, tur och retur, för att komma hem till dig och ditt djur. Under Septemberkampanjen får du 50 % rabatt på framkörningen, dvs 6,25 kr/km tur och retur. Vid förfrågan får du en prisuppgift för besöket i din bokningsbekräftelse.

Vad får du?

När du bokar ett hembesök för ditt djur sparar du tid. Din tid. Ditt djur behöver inte stressa upp sig under resan i bilen eller väntan i väntrummet. Vissa hundar gillar att åka bil, och vissa gillar till och med att träffa andra hundar i väntrummet. Även om hundarna kan upplevas glada och uppspelta, är det ofta bara ett sätt att dölja stress som de upplever. Frågan är bara om det sinnestillståndet är det optimala för att träffa en veterinär?

En liten brun och vit hund ligger behagligt på en mjuk fluffig ljusgrå filt. Hunden slipper resan till veterinärkliniken.
Målet för Vetmobilen är att djuret ska känna sig trygg och stressfri under besöket. Eftersom den slipper resan till veterinären kan den vara extra lugn.

Många katter gillar inte att åka bil, men vissa kanske gör det. De flesta uppskattar inte att sitta i ett väntrum med andra katter eller än värre, med hundar. De kan säkert uppskatta att man placerar transportburen högt upp, så att katten har överblick över andra djur i väntrummet. Detta görs på många veterinärkliniker idag, för att katterna ska känna sig tryggare. Många veterinärkliniker har dessutom skilda väntrum för hund och katt, av samma anledning. Det här är en bra utveckling, för de katter som behöver vård på klinik. Men många katter upplever trots det en viss stress i samband med besök hos veterinären.

Jämför då istället med hur ditt djur känner sig när det är hemma. Vissa är blyga för nya besökare, andra är öppna och blir överförtjusta när det kommer någon ny spännande person på besök. Det är troligen en mycket bättre sinnesstämning för ditt djur, när det ska träffa veterinären. Det är vad du får vid ett hembesök av Vetmobilen.