Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Resekampanjen fortsätter i oktober

Nu är hösten här på allvar med kalla morgnar och mörkare kvällar. Oktober brukar kunna vara färgsprakande träd i höstskrud och ibland regnigt och ganska grått. Det kan vara vackra soliga dagar med blå himmel och värme i luften, men ibland också kallt och vått.

Resekampanjen fortsätter in i oktober. Vetmobilen bjuder på halva resekostnaden vid hembesök.
Vetmobilen fortsätter med resekampanj i oktober.

Vetmobilen fortsätter den populära Septemberkampanjen genom att bjuda på halva reseavgiften även under oktober månad. Vi märkte att det var en uppskattad kampanj och vi vill ge fler kunder chansen att använda den. Framkörningen kostar alltså endast 6,25 kr/km tur och retur (ordinarie pris: 12.50 kr/km).

Oktober en tid för avsked

Oktober kan också vara en tid för avsked. Vi har fått ganska många uppdrag om avlivning av gamla och trötta djur nu i höst. Det är många gånger smärtsamt att skiljas från sitt älskade sällskapsdjur. Du som går i tankar om att låta ditt djur få somna in kan få hjälp med detta vid hembesök av Vetmobilen. Ditt djur får en lugnande spruta och blir trött och lugn av den. Därefter får djuret somna in lugnt och stilla hemma i favoritsoffan eller i sin bädd. Via länken kan du läsa mer om hur avlivning av hund går till. Och motsvarande information om avlivning av katt. Båda länkarna öppnas i en ny flik så att du kan fortsätta läsa här.

En vit kista i wellpapp mot en bakgrund av grönt gräs, växter och svarta och vita stenar. Under oktober månad bjuder vi på kistan vid hembegravning av djur.
Den vita kistan i wellpapp är helt nedbrytbar och fungerar bra att begrava ditt sällskapsdjur i. Den finns i olika storlekar beroende på djurslag och storlek på djuret.

Vi står för kista alternativt urna

Om du väljer att begrava ditt djur hemma i trädgården har du dessutom möjlighet att välja den här vackra kistan att begrava ditt djur i. Vi människor har i alla tider haft behov av ritualer kring döden och tankar kring vad som händer efteråt. I oktober bjuder vi på kistan vid val av hembegravning.

Du som istället väljer att få ditt djur kremerat kan få hjälp med det av Vetmobilen. Vi tar hand om kroppen efteråt, och lämnar den vidare till Flattinge smådjurskremering, som tar vid eftervården. Om du väljer separatkremering bjuder vi på träurnan som askan kommer tillbaka i.