Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Mindre stress för din hund

Många hundar visar stressbeteende som hässjande, undflyende och gnällande i samband med nya miljöer, höga ljud eller bilåkning. En del blir dessutom utåtagerande och aggressiva. Även nödvändiga aktiviteter som veterinärbesök eller  bilresor kan bli ett stort stressmoment. Därför vill vi ge dig verktyg som leder till mindre stress för din hund.

Ibland leder stressen till att hunden inte kan fungera i vardagslivet. Det finns olika nivå på, och allvarlighetsgrad, av stress. Ibland kan du behöva ta hjälp av en duktig hundtränare för att hjälpa din hund att hantera stressen. Likaså kan en beteendeutredning hos en etolog hjälpa dig vidare. I den här texten talar vi mer om lindrig stress hos hunden, där det inte har fått några allvarliga konsekvenser.

Läs mer om Vetmobilens tips för hur du skapar förutsättningar för din hund att känna mindre stress.

En brun och vit hund i profil som har lite sänkta öron och ser lite orolig ut. En människa ger den något att äta med handen. Det kan vara en Aptus Relax för mindre stress hos hund. Finns att köpa hos Vetbutiken.

Fodertillskott ger mindre stress

Aptus Relax är ett lugnande kompletteringsfoder för hund och katt. Det är tuggtabletter med avslappnande och rogivande verkan, som dessutom bidrar till mindre stress för din hund eller katt.

Aptus Relax innehåller den patenterade Colostrum Calming Complex™. Den innehåller dessutom pulver från grönt te (L-Teanin), L-Tryptofan och Vitamin B1. Tillsammans bidrar de aktiva ingredienserna därför till ett lugnare beteende med mindre stress och oro.

Aptus Relax är praktiskt förpackad i 30 smakliga tuggbitar för enkel dosering. Dessutom smaksatta med kycklingleversmak som de flesta hundar och katter vill ta frivilligt.

Rekommendation för mindre stress

Vetmobilen rekommenderar Aptus Relax till hundar och katter som visar oro i nya situationer. Du kan ge Aptus Relax förebyggande till din hund eller katt för att därmed bidra till mindre stress för djuret. Vid svåra bekymmer ta alltid först kontakt med din veterinär för råd om ditt husdjurs hälsa och beteende.

Läs mer och ta kontakt

Håll också utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Följ länkarna till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook. Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.