Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

När din hund fryser om tassarna

Visst är det härligt att se en hund som leker i snön! Många gillar kylan och verkar inte besväras av om det är minusgrader. Dock ska vi tänka på att de flesta sällskapshundar hålls inomhus där det är varmt och torrt på vintern. När de kommer ut är tassarna inte helt förberedda för snö och kyla. Förebygg problem med hjälp av en tassalva för hund.

Många hundar utvecklar torrsprickor i trampdynorna på vintern. En del blir dessutom irriterade i huden mellan tår och trampdynor. Läs mer om hur du kan förebygga detta genom god tassvård och hur du använder tassalva för hund.

Schäferliknande hund som rullar runt i snön. Tassarna kan bli torra och såriga av kylan. Vi rekommenderar därför en tassalva för hund. Finns att köpa i Vetbutiken.

Working Dog tassalva för hund

Tassalva Working Dog, 75 ml, är en fet, vattenfri tassalva för hund. Den skyddar huden i tassen och vårdar torra trampdynor. Salvan innehåller dessutom tea tree-olja och bivax som är milt antiseptiska. Basen i Tassalva Working Dog är rapsolja och lanolin som är mjukgörande.

Tassalva innehåller rapsolja, lanolin, bivax, lecitin, Melaleuca Alternafolia (Tea tree) bladolja.

Så här använder du tassalva för hund

Tvätta händerna noga, särskilt om hunden är sårig mellan trampdynorna. Tvätta därefter tassen ren från grus och eventuellt vägsalt. Skölj och torka torrt i tassen och mellan trampdynorna.

Smörj sedan tassalva noggrant på trampdynor och på huden mellan tår och trampdynor. Tassalva för hund kan du gärna använda även om huden är röd och irriterad. Du kan också välja att vårda tassarna med en spadag för din hund.

Endast för utvärtes bruk. Skydda tassen med en strumpa tills tassalva har torkat in, eller använd en krage på hunden/katten för att minimera slickandet.

Vetmobilen rekommenderar Working Dog tassalva för hund vid lindrigare irritation i tassar och trampdynor, eller som förebyggande tassvård. Vid svåra bekymmer ta alltid först kontakt med din veterinär för råd om ditt husdjurs hälsa.

Läs mera och ta kontakt

Håll också utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Följ länkarna till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.