Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

När din hund har fukteksem

Så här känner du igen fukteksem hos hund. Har din hund ont i huden och klibbar pälsen ihop sig? Om hunden dessutom slickar sig och kliar mycket i området kan det vara fukteksem eller hotspot som det också kallas.

Vid kraftfulla besvär kan du behöva ta hjälp av en veterinär för bedömning, eftersom den smärta hunden känner kan göra det omöjligt att få behandla det på egen hand.

En golden retriever som simmar med en pinne i munnen. Frekvent badande kan ge upphov till fukteksem hos hund.

Clorexyderm spot gel är en desinficerande gel för hud och öron hos hund, katt och häst.  Den innehåller framför allt klorhexidin och Tris-EDTA som aktiva substanser, och därutöver återfuktande ingredienser som skyddar huden.

Clorexyderm spot gel använder du med fördel i hudveck eller hörselgångar, eftersom ansamling av fukt där kan leda till hudeksem. Gelen fäster vid hudytan, vilket ger en långvarig effekt. Det bildas dessutom en skyddande hinna som hindrar kontamination och smuts, utan att störa hudens naturliga läkningsförmåga.

Clorexyderm spot gel ger en effektiv desinficering vid hotspot, läppveckseksem och fukteksem i andra hudveck. Dessutom har gelen pH 7 och svider inte. Du skall dock inte använda den i hörselgången vid sprucken trumhinna hos hund eller katt. Om du är osäker boka tid hos din veterinär för undersökning.

Ta hjälp vid fukteksem hos hund

Om din hund har mycket ont och är besvärad bör du alltid ta hjälp av veterinär för bedömning. Fukteksem hos hund kan vara smärtsamt och behöva mer undersökning och behandling för att bli bra. Dessutom kan hunden ha underliggande orsaker till fukteksemet som vi kan behöva utreda vidare.

Håll också utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Följ länkarna till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook. Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.