Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Tiden rusar på

Oj, vad tiden går fort! Eller ja, den går ju precis lika fort eller långsamt oavsett vad man gör. Det är nog bara att när man har mycket att göra känns det som om den går fortare än annars. Särskilt jämfört med om man har tråkigt. ”Tiden går fort när man har roligt,” brukar de ju säga. Och vilken tur att vi har roligt då!

En svart och vit bild där en digital klocka visar 12. Fältet för minuter är alldeles suddig eftersom siffrorna ändras så fort att det blir rörelseoskärpa. Det är för att visa på att tiden ibland går så alldeles för fort.
Ibland upplevs tiden gå alldeles för fort

Planering av tiden

Jag satt här och tänkte att det är bara en vecka sedan vi kom hem från semestern på Kreta, men det har ju redan gått nästan två veckor! Hur gick det till?! Förra veckan var höstlovsveckan, v 44, då våra barn var lediga från skolan. Eftersom vi var lediga veckan innan behövde Vetmobilen vara i full gång vecka 44 istället. Och vi var sannerligen i full gång!

Det mesta av veckan var fullbokad redan innan vi åkte iväg. När vi sedan kom hem hade jag ett hel bunt med kontakter att följa upp, som hade kontaktat oss under veckan vi var iväg. Av naturliga skäl var en del av dessa kontakter inte längre aktuella; personen hade fått hjälp på annat håll för att djurets tillstånd var akut och inte kunde vänta.

Så kan det givetvis bli en helt vanlig vecka också. Vetmobilen har inte fler timmar på dygnet än någon annan, och det mesta av vår verksamhet är bokad sedan tidigare. Men givetvis försöker vi hjälpa till även när det uppkommer en akut situation. Efter bästa förmåga.

De resterande tiderna i v 44 blev bokade under måndagen, så det blev ett fullt schema. Och ändå trillade det in en och annan akut grej som vi också försökte tillgodose.

Dags att byta till vinterdäck

En annan viktig detalj var att hitta tiden att byta till vinterdäck. När jag skriver det här ligger det ett litet lager snö på marken och temperaturen är precis på noll. Nu tror jag inte att denna lilla snö kommer att bestå, men det känns bra att ha bra vinterdäck på bilen. Säkerheten är viktig.

Bild av den röda och svarta Vetmobilen frost och dubbade vinterdäck. Tiden var mogen att byta till vinterdäck.
Tiden var mogen att byta till vinterdäck.

Hur du följer oss på Google Maps

Glöm inte att följa oss på sociala medier. Du hittar länkar till Instagram och Facebook här. Vi lägger också information på Vetmobilens profil på Google men jag har upptäckt att det är lite krångligare att följa ett företag där. Du måste gå in på Google Maps, hitta Vetmobilen och trycka på följ. Se bilden nedan.

En bild av hur Vetmobilens profil ser ut på Google Maps och hur du gör för att följa oss där. Det kan vara på tiden att få en förklaring på hur man gör det.
Det här en är screenshot av hur Vetmobilens profil ser ut på Google Maps och hur du gör för att följa oss där.

Vi avslutar ungefär där vi började. Tiden går fort när man har roligt. Och den som har roligast vinner. Ha en fortsatt bra november!

Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson
Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.