Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Förberedelser för hembesök av Vetmobilen

En sommarbild med en trädkrona i bakgrunden, ett rött hus till höger och vita trädgårdsmöbler. I förgrunden finns fotänden av en hängmatta och ett par fötter syns. Texten i väntan på Vetmobilen. Bilden ska ge känslan av avkoppling när man väntar hembesök från Vetmobilen för sitt djur.
Så här bekvämt ska det upplevas att boka hembesök hos Vetmobilen

Vetmobilens hela affärsidé är att ett hembesök är det mest avkopplande och bekväma alternativet för ditt djur och för dig som djurägare. Du kan alltså lugnt ligga kvar i hängmattan tills det är dags för Vetmobilens hembesök. Bara hunden eller katten finns på plats också. Och några förberedelser är bra att göra, vilket är kvickt fixat.

Förbered en undersökningsplats

Beroende på vad som är orsaken till Vetmobilens besök kan det vara olika typer av förberedelser du kan göra. Förbered en bra undersökningsplats i hemmet. Några tidningar och en handduk ovanpå på ett bord i köket fungerar bra. Bra allmänbelysning och gärna någon extra punktbelysning efter behov. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Se bilden nedan.

Bra förberedelser för Vetmobilens hembesök: ett köksbord med några tidningar, samt en handduk ovanpå ger en bra undersökningsplats. Bra allmänbelysning och gärna extra punktbelysning av en bordslampa.
Så här enkelt förbereder du en undersökningsplats i ditt hem.

Om du har en katt som Vetmobilen ska träffa är det bra att ha katten instängd under natten före besöket. Det kan nämligen vara så att den inte är på plats på morgonen, även om den brukar vara det. Det är ju egentligen samma sak om du ska ta katten till en veterinärklinik, att det är pinsamt om katten inte dyker upp på morgonen och du tvingas ställa in den bokade tiden. Vissa katter verkar känna på sig att något är på gång, och då kommer de inte alltid fram som de brukar.

Förberedelser av patienten

Om din hund eller katt ska få lugnande medel eller bli sövd vid besöket, t ex kastration av hankatt eller en sårskada som ska åtgärdas, bör den vara fastande i 10-12 h före besöket. Det räcker oftast med att ta undan maten från den kvällen före, så hinner fastetiden ofta vara under natten, när djuret ändå sover. Vatten får den ha tillgång till som vanligt. Att djuret är fastande är en säkerhetsåtgärd eftersom de kan bli illamående i samband med det lugnande eller narkosen, och då är det bra om det inte har så mycket foder i magen. Det blir ofta mindre risk för obehag hos djuret om den är fastande.

Rasta hunden före besöket

Andra förberedelser är att hunden får göra sina behov strax innan Vetmobilen kommer till er. Då är den mer avslappnad och lugn och kan koncentrera sig på att träffa sin nya kompis.

Förberedelser för att glänsa

Ni som redan har träffat Vetmobilen kan ha fått frågan om vi får ta ett foto av ert djur och skriva inlägg på sociala medier. Om ni inte har fått frågan beror det sannolikt på att vi inte har bedömt att det är lämpligt för ert djur, av hänsyn till er.

Vi lägger aldrig ut några personuppgifter, och sällan ens djurets namn, av hänsyn till djurägarens privatliv och sekretesskäl. Däremot om ni vill kommentera på Instagram eller Facebook är ni givetvis välkomna att göra det. Då kommer informationen från rätt källa, så att säga, och inte från oss. Ni får givetvis också lägga ut egna bilder och tagga Vetmobilens konto. Det är roligt och vi uppskattar det mycket. Följ oss gärna på Instagram, på Facebook och på Google. Där lägger vi upp mer information om framtida kampanjer och vad som är på gång. Välkomna!

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.