Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Välkommen till vetmobilen.se

Här på vetmobilen.se kan du enkelt boka veterinär för hembesök till din hund eller katt. Eftersom besöket sker i ditt hem kommer ditt djur att känna sig tryggt hela tiden. Dessutom sparar du tid, bilåkning och stress för dig och ditt djur genom att Vetmobilen kommer hem till dig. Du kan läsa om våra tjänster längre ner på sidan.

Längst ner hittar du också våra senaste inlägg på vetmobilen.se. Ta del av veterinärens tankar om aktuella ämnen.

Blå himmel med vita moln och solen. Texten "Planer för sommaren?" i gröna bokstäver och Vetmobilens logga. Bilden finns på vetmobilen.se

Tider i sommar på vetmobilen.se

Under sommaren har vi lite färre bokningsbara tider än under resten av året. Vi stänger inte ner verksamheten för semester, utan finns i tjänst för de mer akuta och tidskänsliga hembesöken. Det är dock ännu viktigare att du bokar i god tid, för att säkert få ditt hembesök.

Exempelvis försöker vi alltid prioritera hembesök som gäller vård i livets slut av hundar och katter. Försök att alltid boka i så god tid du kan, för att inte riskera att behöva åka akut till en stationär klinik eller djursjukhus. Här kan du läsa mer om hur du vet när det är dags att låta din hund får somna in. Det finns också en sida om när det är dags att låta din katt somna in.

Ett annat exempel av tidskänsliga besök är besiktning av valpar och kattungar. Boka ditt besök så snart efter att kullen är född som möjligt, så att vi säkert kan hålla den tiden för dig. Valpar får levereras tidigast vid 8 veckors ålder, och kattungar tidigast vid 12 veckors ålder.

Vetmobilen.se hjälper dig hemma!

Boka i god tid

Boka ditt hembesök står det på en bild av en randig katt och en ljus hund. Du bokar enklast ditt hembesök på vetmobilen.se Bra priser.

För att minimera din väntetid behöver du boka med god framförhållning. Du bokar enklast genom något av knappvalen här nedan.

Första hjälpen - var förberedd

Första hjälpen-väska

Alla som har djur bör ha en Första hjälpen-väska hemma och/eller i bilen. Köp den hos vetmobilen.se eller komplettera den du redan har.

Vård i livets slut

röd & vit katt och golden retriever med en blomma i munnen. Symboliserar vård i livets slut på vetmobilen.se. Se våra priser och boka tid för vård i livets slut.

När din hund eller katt blir gammal och sjuk, kan du få hjälp med avlivning i hemmet. Gör din bokningsförfrågan på vetmobilen.se.

Vanliga frågor och svar

Kan man få hembesök av veterinär?

Javisst, vi på Vetmobilen jobbar vid hembesök. Vi gör enklare primärvård som vaccinationer, ID-märkning, klokapselbrott och enklare sårskador. Dessutom erbjuder vi vård i livets slut, det vill säga avlivning av gamla och sjuka djur i deras trygga hemmiljö.

När är det dags att ta bort en katt?

En del katter verkar sova stora delar av dygnet, eller dra sig undan från beröring eller hantering på ett nytt sätt. Det kan vara tecken på smärta eller sjukdom. En katt som har ont eller lider av en sjukdom ska få behandling om det är aktuellt.

Vad kostar det att avliva en katt 2023?

Kostaden för att avliva en katt vid hembesök beror på var du bor och vilken typ av eftervård du väljer. Läs mer om kostnaden för avlivning här!

Vad kostar akut veterinär?

Vetmobilen jobbar med förbokade besök på dagtid. I särskilt ömmande fall, t ex akuta avlivningar av djurskyddsskäl, försöker vi att hjälpa till även utanför dessa tider, om vi kan. Vid de tillfällena tar vi ut ett tillägg för att täcka arbetstiden under körningen samt ett jourtillägg.

Har Vetmobilen en påminnelsetjänst för vaccinationer?

Ja, vi har en kostnadsfri tjänst där du som återkommande kund kan få en påminnelse när det är dags att boka tid för vaccination nästa gång. Påminnelsen går ut som ett sms den första dagen i månaden. Du har då 7 dagar på dig att svara på påminnelsen, för att erhålla vår snabbhetsrabatt på 150 kr.

När vi har fått in svar från ett antal kunder planerar vi därefter månaden efter. Vi skickar ut förslag på datum för hembesök för vaccination till de kunder som har svarat inom 7 dagar. Håll därför gärna utkik efter ett sms från oss några dagar efter att du har skickat in ditt svar.

Och kom ihåg – tjänsten är gratis!

Vetmobilens veterinär Agneta Andersson står framför entrén till REAL-gymnasiet i Växjö. Hon gjorde inhopp som lärare i djursjukvård i maj 2024.
Mässor och events
Agneta

REAL-gymnasiet: ett inhopp i lärandets tecken

Vetmobilen har hoppat in som lärare i djursjukvård under maj månad 2024 på Real-gymnasiet i Växjö. Först hade de anlitat oss att hålla en föreläsningen

"Hur du vet att det är dags" står i vit text. Bilden föreställer en gammal och grånad beagle-hund som ser trött och lite missmodig ut. Vi ger dig tips om när det är dags att låta hunden få somna in.
Nyheter
Agneta

Låta hunden få somna in

När är det dags att låta hunden få somna in? Som veterinär får vi ofta den frågan, och vi ska försöka ge dig några tips

Vetmobilen 5 år, en vit siffra 5 på en bädd av lila, gula och rosa blommor som symboliserar att Vetmobilen firar 5 år sedan starten 2019. Läs mer om vår resa här.
Nyheter
Agneta

Vetmobilen 5 år

Fira Vetmobilen 5 år med oss! 25 februari 2024 firar Vetmobilen 5 år sedan start. Det har varit en fantastisk resa och vi vill tacka