Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Vetmobilen 3 år

Oj! Hur sammanfattar man de första tre åren av Vetmobilens historia? Det har hänt så mycket och företaget har verkligen utvecklats. Här får du en tillbakablick över Vetmobilen 3 år.

En pojke håller en uppblåst ballong i form av en 3a. Ballongen är blå mot en blå bakgrund. Bilden symboliserar Vetmobilen 3 år.

Hembesök för djur

Vetmobilens verksamhet startade 25 februari 2019. Under det första året gick mycket av tiden åt till att informera om att vi finns, och att vi erbjuder hembesök för grundläggande primärvård av hund och katt.

Hembesöket är den viktigaste skillnaden på vår verksamhet jämfört med den hos en vanlig veterinärklinik. Vi vill att både djuret och djurägaren ska känna sig trygga i att besöket sker i deras lugna hemmiljö, för att minimera stress hos både djur och människa.

För många som tog kontakt med oss hade man aldrig hört talas om att hundar och katter kunde få hembesök. Redan andra året av vår verksamhet var det många som kontaktade oss just för att vi gör hembesök.

Utmärkelser under 2020

8 mars 2020 uppmärksammade Centerkvinnorna veterinär Agneta med utmärkelsen kvinnlig företagare. Det var givetvis mycket hedrande att bli uppmärksammad så här.

Vi blev också utsedda till Årets nyföretagare 2020, där NyföretagarCentrum är den organisation som utser företaget.

Eftersom Sverige var mitt i en pandemi kunde den sedvanliga Företagargalan inte genomföras som vanligt, utan det blev en mer digital prisutdelning och uppvaktning. Du kan se delar av den i filmklippet nedan.

Webbutik

Under det andra verksamhetsåret började vi också planera så smått för att starta Vetbutiken, som är Vetmobilens webbutik. Vi drog igång Vetbutikens verksamhet 1 december 2021.

Tanken med Vetbutiken är att du ska kunna köpa bra produkter för din hund och katt. Vi använder de flesta av produkterna vid våra hembesök, till exempel öronprodukter vid öroninflammationer. När flaskan är slut efter behandlingen ska du enkelt kunna köpa en ny, för att ha hemma om hunden eller katten skulle få problem igen.

Vi har också flera egenvårdsprodukter som tassalva och tandkräm för hund och katt. Du ska också kunna plocka ihop din egen Första hjälpen-utrustning med produkter för sårvård och bandagering.

Collien Zelda och veterinär Agneta sitter på en sten i skogen. Bilden symboliserar Vetmobilen 3 år.

Planer för Vetmobilen 3 år och framåt

Vi jobbar för fullt med planerna för Vetmobilen 3 år och framåt. Håll utkik på hemsidan och på sociala medier för att se vad det blir.

Verksamheten rullar på i övrigt och vi försöker hitta rutiner för Vetbutiken och för vår kärnverksamhet med hembesök. 

Som du ser på bilden har vi också hunden Zelda att jobba med. Hon är en frisk fläkt som kom in i våra liv sommaren 2021, och vi hoppas att hon ska frodas tillsammans med resten av familjen i många år framöver.

Ett urval av Vetbutikens produkter

Läs mer och ta kontakt

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.