Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Ont i magen

Har din hund eller katt ont i magen? Se upp med julens faror och att inte låta ditt djur äta för mycket gott från julbordet. Ibland kan det bli för mycket av det goda. Så här ska du göra vid diarré, förstoppning eller andra lindriga mag-tarmstörningar. Det finns hjälp att få.

Om ditt djur är hängigt och påverkat i allmäntillståndet behöver din veterinär undersöka närmare för att kunna säga vad som är problemet hos just ditt djur.  

Läs mer nedan om Vetmobilens tips för hur du kan hjälpa din hund eller katt om den har fått okomplicerad diarré eller mag-tarmstörning, det vill säga om allmäntillståndet är gott i övrigt.

Brun, svart och vit hund som ligger bland söndertrasade papper eller tyg. Den ser skamsen ut, som om den har ont i magen efter att ha ätit något olämpligt. Du kan ge den Enteromicro complex som du köper på Vetbutiken.

Enteromicro complex mot ont i magen

Enteromicro complex är ett kompletteringsfoder för hund och katt. Det är ett fodertillskott i båda tablett- och pastaform, som innehåller pro- och prebiotika för att näringsmässigt stötta mag-tarmkanalen. Enteromicro complex underlättar regleringen av tarmmiljö och tarmfunktion i samband med:

  • mag-tarmbesvär
  • diarré och förstoppning
  • stress
  • svårigheter att gå upp i vikt
  • obalans i kost, foderbyte

Veterinärer rekommenderar Enteromicro complex, tabletter och pasta, framför allt till hundar och katter med okomplicerad mag-tarmstörning, dvs att djuret har ett fullgott allmäntillstånd. Vid svåra besvär som blod i avföringen/diarrén eller att djuret är nedsatt i allmäntillståndet, ta alltid först kontakt med din veterinär för råd om ditt husdjurs hälsa.

Enteromicro complex i tablett eller pasta

Hund: 1 tablett per 10 kg kroppsvikt, en gång dagligen
Katt: 1/2 tablett per 5 kg kroppsvikt, en gång dagligen
Hund & katt : 1 ml pasta per 5 kg kroppsvikt, en gång dagligen

Rekommenderad behandlingstid 1-2 veckor, eller enligt veterinärens rekommendation.

Enteromicro complex, tabletter, kan du använda varje dag. Kombinationen av pro- och prebiotika fungerar bättre om de ges under flera dagar i sträck. Därför rekommenderas minst 7 dagars behandling, och helst 14 dagar. Eventuell överdosering ger inga negativa effekter.

Rekommenderas av veterinär

Vetmobilen rekommenderar att använda Enteromicro complex till hundar och katter med lindriga mag-tarmstörningar som diarré men vid gott allmäntillstånd.

Vid svåra besvär behöver ditt djur undersökas närmare och få mer vård. Ta därför alltid först kontakt med din veterinär för råd om ditt husdjurs hälsa. 

Läs mer och ta kontakt

Håll också utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Följ länkarna till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.