Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Borsta tänderna

Visste du att du kan förebygga en hel del munproblem hos din hund genom att borsta tänderna? Dessutom finns det tandkräm som hunden gillar och vill använda. Visste du att det mesta av hundens tandsten sitter på utsidan i hundens överkäke?

Tand- och munproblem är vanligt hos både hund och katt. Det kan skilja sig åt vilken typ av problem de har, och det du gör hemma kan spela stor roll för hur ditt djur mår i munnen. Ofta behöver din veterinär undersöka munnen närmare för att kunna säga vad som är bästa behandling för just ditt djur. Dessutom tillför röntgenundersökning av tändernas rötter ytterligare mer information.

Läs mer om Vetmobilens tips för hur du bäst behåller god munhygien hos din hund eller katt genom att borsta tänderna.

Brun, lockig hund av pudeltyp som ler med öppen mun och kisande ögon. Det symboliserar hur du kan förbättra din hunds munhälsa genom att borsta tänderna. Tandkrämen köper du hos Vetbutiken.

Borsta tänderna med Petosan tandkräm

Tandkräm Petosan 70 g tub, används för att borsta tänderna hos din hund eller katt dagligen. Tandkrämen är smaksatt med kycklingsmak för att stimulera ditt djur att tycka om tandborstningen. Daglig tandborstning med Tandkräm Petosan hjälper till att ta bort beläggningar och förebygger bildning av plack och uppkomst av tandsten.

Användning: Börja med att låta hunden eller katten smaka på tandkrämen som belöning. När djuret har vant sig vid smaken kan du använda lite tandkräm på tandborsten. Borsta noggrant på tändernas utsida i överkäken i första hand, och övriga delar av munnen i andra hand. Sköljning efter tandborstningen är inte nödvändigt, utan låt djuret dricka vatten som vanligt. Borsta tänderna varje dag för bästa förebyggande effekt mot tandsten och andra munproblem.

  • Tandkräm för hund och katt
  • Smaksatt med kyckling
  • Tar bort plack och bakterier
  • Daglig användning

Rekommendation att borsta tänderna

Vetmobilen rekommenderar att borsta tänderna hos hundar och katter dagligen med Petosan tandkräm. 

Vid svåra bekymmer av tandsten och tandlossning hos hund, alternativt tandresorption hos katt (även kallat FORL) ta alltid först kontakt med din veterinär för råd om ditt husdjurs hälsa. 

Ditt djur kan behöva mer veterinärvård och professionell rengöring av tänderna. Efter rengöring är det utmärkt att fortsätta underhålla en frisk munhälsa genom att borsta tänderna. 

Läs mer och ta kontakt

Håll också utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en liten inblick i vardagen hos en mobil veterinär. Följ länkarna till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.