Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Sommarhälsning

Tuppen Dino och hans hönor har lagom till midsommar fått flytta in i sitt nya hönshus med tillhörande rymliga hönsgård. De fann sig väl till rätta med en gång. 

Här får de ge sin sommarhälsning till er! Om ni vill se mer av deras upptåg lägger vi då och du ut filmklipp och bilder på Instagram och Facebook. Följ oss där!

Trevlig midsommar

Vetmobilen kommer att vila över midsommarhelgen. Vi är åter i tjänst på måndag 22 juni.

Under juli månad kommer Vetmobilen att jobba på, men med lite färre bokningsbara tider. Familjen ska ha semester, och därför prioriterar vid den typ av hembesök som inte kan vänta. 

Vi hoppas att ni kommer att ha förståelse för att icke-akuta ärenden kan få tid först lite längre fram.

Digital konsultation

Genom knappvalen här nedanför kan du läsa mer om sommarens kampanjer. Tryck på den gröna knappen för att läsa mer om digital konsultation för fästingrecept. 

I startskedet är tjänsten enbart inriktad på fästingrecept, men vi får se framöver om vi kan utveckla några fler tjänster för digital konsultation, framför allt uppföljning av hur sår läker eller en digital konsultation angående ett äldre djurs livskvalitet. Vi åter kommer om detta lite längre fram.

Livets slutskede

Att skriva om livets slutskede är inte så lätt. Det kan kännas tungt för många djurägare och det är något man inte ens vill tänka på, än mindre planera för. Tro mig, jag har full förståelse för att kanske just du känner så.

Det är emellertid ganska vanligt att vi måste fatta livsavgörande beslut för våra äldre sällskapsdjur just på sommaren.

Man vill kanske ge djuret en sista fin sommarsäsong med utevistelse i fint sommarväder. Tyvärr kan värmen också vara ansträngande för ett äldre djur. 

Alla gamla djur har bra dagar och dåliga dagar. Om du känner att ditt djurs dåliga dagar börjar överväga de bra dagarna, då är det vanligen dags att fatta ditt beslut.

För dig som önskar ge ditt djur en fin, lugn stund att få somna in i hemmets trygga vrå, finns Vetmobilen här för att hjälpa dig. Du kan läsa mer om hur det går till rent praktiskt vid avlivning av katt eller hund.

Du kan också följa knappvalet i den lila knappen och läsa mer om avlivning hemma. Vetmobilen väljer att jobba vid hembesök just för att ditt djur och du som djurägare ska känna så stor trygghet i veterinärkontakten som möjligt.

Välkommen med din bokningsförfrågan och ha en fin sommar!

Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson
Veterinär Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.