Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Femton år som veterinär – ett år på väg till dig

Nu börjar jubileerna dugga tätt för Vetmobilens del. Samtidigt som jag firar femton år som veterinär är det snart dags för 1-årsjubileum för Vetmobilen. Min veterinärlegitimation skrevs nämligen under 21 februari 2005. Den 25 februari 2019 påbörjade jag resan hem till dig.

Bild till vänster på nybakad veterinär Agneta Olofsson (nu Andersson) för femton år sedan. Bild till höger på Agneta Andersson vid Vetmobilen som nu firar 1-årsjubileum.
Femton år som veterinär, ett år på väg till dig

En spännande resa som veterinär

Det har varit en spännande resa de här femton åren. Mitt första jobb var som vikarierande Distriktsveterinär på Dv-stationen i Alvesta. Då var många av kunderna mjölkbönder och köttrasbönder, men också en hel del hästägare. Hund- och kattverksamheten på stationen var ganska sparsam.

Något år senare fick jag min första tillsvidareanställning som veterinär. Jag blev ansvarig för att bygga upp Distriktsveterinärerna i Älmhult. Som distriktsveterinär gjorde jag gårdsbesök till stall och ladugård, och jobbade huvudsakligen med häst och lantbrukets djur. Vi hade också en enkel smådjursmottagning för hund och katt på Stålgatan 2 i Älmhult.

Femton år senare är hembesök fortfarande rätt

I Vetmobilens verksamhet vill vi erbjuda hembesök för veterinärvård av hund och katt. På så sätt uppnår vi vår målsättning om en mer personlig kontakt med veterinär, än vad som kanske är möjligt på en större klinik eller ett djursjukhus. Genom att erbjuda hembesök får vi träffa djuret i dess naturliga hemmiljö, vilket bara är en fördel.

Det blir ofta ett avslappnat besök med mer tid tillsammans med veterinären, än vad som oftast är möjligt på en klinik. Vi vill att djurägaren ska hinna ställa alla de där frågorna som man annars kanske kommer på i bilen hem.

Hembesök ligger rätt i tiden

Vi människor är ofta stressade och tid är något vi upplever oss ha ont om. Därför tror vi att Vetmobilens hembesök kan underlätta för många att få hjälp med sitt husdjur utan att behöver sätta av alltför mycket tid för att ta sig till en veterinärklinik. Vi erbjuder primärvård för de enklare åkommor som kan drabba din hund eller katt.

Ta en titt på våra sociala medier för att inspireras och få information om vad vi har på gång. Vetmobilen finns på Instagram och Facebook. Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga.

Ha en fortsatt bra februari!

Hälsningar,
Agneta Andersson
Veterinär Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.