Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Löften i nyårstid

Inledningsvis vill vi önska dig en god fortsättning på det nya året! Hoppas att du har haft en skön jul- och nyårshelg, och att du därför känner dig redo att ta tag i januari. Har du avgivit några nyårslöften? Löften till dig själv eller till ditt framtida själv?

Det brukar vara nu som alla gym- och träningsanläggningar har fullbokat och försäljningen av träningskort ökar som mest. Endast några veckor senare brukar intresset avta. För det är tydligen såna vi är, vi människor, vanedjur. Och det är ju inte våra vanor mellan jul och nyår som spelar roll för figuren, utan våra vanor mellan nyår och jul …

Löften till våra djur

Vetmobilens röda och svarta Citroën c4 cactus står på en gräsmatta. En textruta på sidan av bilen lyder: "Vetmobilens framkörning nu från 125 kr" Det är ett av Vetmobilens löften till dig.
Vetmobilens nyårslöfte till dig

Till och med gentemot våra husdjur kan vi känna dåligt samvete. Åtminstone gör jag det. Vi kanske inte känner att vi går tillräckligt många och långa promenader under höst och vinter, därför att det är så mörkt och kallt. Kanske vi inte aktiverar katten så mycket som skulle vara bra för den. Vi kanske inte har tagit tag i den där hältan som hunden egentligen har haft ett bra tag. Han är ju ändå så gammal. Eller det där klådproblemet som kommer och går, och som aldrig riktigt vill ge med sig. Kanske ska vi ändra på det?

Vi fortsätter därför med fortsatt låga priser på framkörningen även i januari. Det är ett av Vetmobilens löften till dig. Vi vill underlätta för dig att ta tag i den där hältan, eller klådan, eller få hankatten kastrerad, eller vad det nu kan vara.

Löften om vinterfina tassar

Du som hade besök av Vetmobilen under december fick en julklapp av oss. Det var en tassalva för hund och katt. När det är blött och kallt kan huden mellan tårna bli irriterad. Likaså blir trampdynorna ofta torra så här års. Nu har vi inte haft så mycket snö än, men lägger man dessutom till vägsalt så är det upplagt för ömma och irriterade tassar. Därför köpte vi hem tassalva från Working Dog som du fick i julklapp under december.

Bild på Working dogs Tassalva 75 ml. Den var Vetmobilens julklapp till hembesök till hund och katt i december 2019. Hälsningar från Vetmobilen 070-208 45 32 står det på tuben.
Tassalvan är en tub om 75 ml

Om du redan har gjort slut på den, har vi den hemma i lager ett tag till. Likaså för dig som inte fick chansen till den i december eller helt enkelt vill köpa dig en bra tassalva. Den kostar endast 64 kr inklusive moms.

Vi har också lite planer på att starta en webbutik framöver med produkter som Vetmobilen använder vid behandling av din hund eller katt. Det kan röra sig om öronrengöringsmedel, medicinska schampon och liknande produkter. Hör gärna av dig om det är något särskilt du önskar att vi ska ha hemma.

Mycket att göra efter helgerna

Jag tror att alla veterinärkliniker har mycket att göra efter och runt helgerna. Det är många röda dagar, och därför fyller det på med fall både akuta och mindre akuta. Och veterinärer likaväl som alla andra vill ha lite ledigt i anslutning till jul- och nyår.

Vetmobilen har jobbat på under vardagarna mellan helgerna så gott det går. Det är ganska mycket bokat nu i veckorna framöver, men vi försöker prioritera så bra vi kan. Den typ av fall som kräver mer resurser vad gäller utredning och operationer hänvisar vi som vanligt vidare till större kliniker och djursjukhus.

Med önskan om en god fortsättning på det nya året!

Hälsningar,
Agneta på Vetmobilen

Ps. 1: Kolla in vår aktuella kampanj i en gröna knappen här nedan!

Ps. 2: Får vi dessutom föreslå ett mer sansat nyårslöfte? Att du ska se till att bara ha kul med din hund eller katt.

Ps. 3: Följ Vetmobilen på sociala medier, på Facebook och Instagram. Där kan du följa livet som hembesöksveterinär och dessutom ta del av våra kampanjer och erbjudanden. Det kommer flera! ?

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.