Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

VikarieVetmobilen

Veckan inleddes med tömning av Vetmobilen och transport till verkstaden i Växjö. Bilens dörrar ska lackeras om då det fanns några små lackskador där sedan innan Vetmobilen blev Vetmobilen, alltså innan vi köpte bilen. Eftersom lackning tar tid för att bli bra måste den stå där i en hel arbetsvecka, så därför kör jag en lånebil den här veckan, även kallad VikarieVetmobilen.

VikarieVetmobilen är en vid Citroën C4 Cactus med blåd och vita dekaler på sidan.
VikarieVetmobilen till er tjänst

VikarieVetmobilen är av lite nyare modell än OriginalVetmobilen. Den är vit med en massa dekaler på. Dessutom har den automatlåda, som det tog lite tid att vänja sig vid. Bilen är så skön att köra, så vi får se hur kul det bli att återgå till min vanliga manuella växellåda i OriginalVetmobilen.

Hektisk vecka för VikarieVetmobilen

Vetmobilen har varit ganska fullbokad den här veckan, men trots det har det har blivit ytterligare några akutfall inbokade. Som jag skrev på sociala medier kan Vetmobilen inte lova att vi finns tillgängliga dygnet runt; Vetmobilen har nämligen inte fler timmar på dygnet än andra. Vi gör dock vad vi kan, och särskilt om det gäller akuta avlivningar, då vi försöker prioritera dessa. Att erbjuda lugna och stressfria avlivningar av sällskapsdjur vid hembesök är en av våra viktigaste tjänster.

Fall av kattsnuva

De senaste veckorna har vi träffat på ett antal katter med symtom på kattsnuva. Det visar sig genom att unga, ovaccinerade katter får snuva, nysningar och varierande grad av nos- och ögonflöde. Det är inte ovanligt att dessa katter äter sämre än normalt, vissa till följd av att calicivirus kan ge ruskiga sår i munslemhinnan och tungan. Smärtan från dessa sår gör att katten kan totalvägra äta och fara mycket illa av denna ofrivilliga svält.

Närbild av ett kattansikte på en gul katt, med lite vitt på haka och överläpp. Katten har gröngula ögon. Bilden finns med i blogginlägget om VikarieVetmobilen.
Närbild av [frisk] katt. Skydda din katt mot kattsnuva du också! Klicka på bilden för att boka tid.

Kattsnuva är mycket smittsamt. Därför bör du skydda för din katt genom regelbunden vaccination, helst varje år. Du kan läsa mer om kattsnuva som sjukdom här.

Ta gärna kontakt och boka vaccination av din katt nu under Novemberkampanjen, då vi har en fast (och låg!) framkörning till alla inom 60 km avstånd från Vetmobilens huvudkvarter. Som ni kan läsa via länken i den gröna knappen är det 125 kr i fast framkörning inom 30 km avstånd, och endast 250 kr i fast framkörning inom 30-60 km avstånd. Välkommen med din bokning via den lila knappen nedan.

Ha en bra helg!
Agneta Andersson
Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.