Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Vila och återhämtning

Vad gör du för att få vila och återhämtning i en stressig och upptagen vardag? Hinner du med att ta en paus för att bara andas då och då? Ibland snurrar hjulen alltför fort, så det är viktigt att vi tar oss den tiden då och då. Annars håller vi inte i längden.

En bild på en solbränd Agneta som har fått vila och ladda batterierna under en veckas semester. Himlen bakom är blå.
En solbränd och förhoppningsvis utvilad Agneta Andersson.

Förra veckan var en sådan vecka för Vetmobilen. Vi hade planerat redan i somras att ta en veckas semester nu på hösten. Till största delen för att vi inte hann med någon riktig ledighet under sommaren. Därför var det än viktigare att vi verkligen kom iväg och att vi hade den här veckan att se fram emot när det var mycket att göra under sommaren och hösten.

Tess, vår collie, lämnades på hundpensionat, och hönsen och katten fick grannarna ta hand om. Man, tre barn och en veterinär gav sig därefter av mot Malmö, tåg till Kastrup och sedan till Kreta på en veckas välbehövlig paus och vila.

Värme, vila och vänlighet

Vädret var alldeles lagom varmt för oss. Cirka 24-26 grader mitt på dagen och sol de flesta dagarna. Två dagar blåste det lite, men det var bara spännande att gå ner till havet och se hur höga vågorna kunde bli. Det kändes fortfarande varmt och behagligt i luften. Och när vinden hade lagt sig var det fortfarande varmt att bada i havet.

Katter på hotellet

Det var ganska intressant att se hur många katter som rörde sig obehindrat på hotellet. Personalen reagerade inte på att de vandrade omkring kring poolerna eller till och med på restaurangen. De varken uppmuntrade dem eller jagade bort dem. Katterna var nyfikna men inte överdrivet påflugna. Och så länge ingen gav dem mat kring restaurangborden med flit (vi har en drygt 1,5-åring, så det blev en del som trillade ofrivilligt därifrån) visade katterna inget tiggbeteende. Jag tror personligen att katterna fick mat någon annanstans bakom kulisserna, för de såg alla välmående och fina ut. Det var inte så att jag gjorde några kliniska undersökningar på dem (jag hade ju faktiskt semester!), men jag såg inga tecken på öronskabb eller andra besvär hos de ungkatter som vi fick komma nära.

Rolig ambulans med doktorsväska

Ingen som läser på den här hemsidan har väl kunnat undgå att Vetmobilen har en gammaldags doktorsväska som symbol. Se bara på våra sociala medier där doktorsväskan utgör profilbild på Instagram och på Facebook.

När vi åkte i bussen tillbaka till flygplatsen för att åka hem såg vi bussen på bilden nedan. Jag fastnade naturligtvis för bilden på en hjulförsedd doktorsväska. Vi tror att det kan ha varit en gammal ambulans eller möjligen någon form av mobil primärvårdsenhet, ungefär som Vetmobilen.

En bild av en blå ambulans med en hjulförsedd doktorsväska målad på sidan. Bilden togs på Kreta under en semestervecka för vila och återhämtning.
Även på denna (gamla) Kretensiska ambulans finns en bild som liknar Vetmobilens veterinärväska.

När vi sedan kom hem till 8 +grader och regn kunde jag inte annat än önska att jag hade stannat kvar på Kreta och kört Vetmobilen där istället. Men det var lyckligtvis en tillfällig känsla. Det är skönt att vara hemma igen och träffa mina kunder här hemma.

Vila i vardagen

För att återknyta till inledningen som handlade om vila och återhämtning tror jag att det är viktigt att vi hittar tid för vila i vardagen. Om det så handlar om fem minuter i solen mellan kundbesöken, eller en extra stund för en kopp kaffe, är även de tillfällena viktiga.

Jag avslutar den här veckans inlägg med önska er en fortsatt trevlig höst. Glöm inte att kolla vad Vetmobilen har för novemberkampanj. Följ det gröna knappvalet nedan till vänster. Om du vill boka direkt gör du det via den lila knappen till höger.

Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson
Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.