Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Höststorm och baktprover

Det har varit en del blåsigt och regnruskigt väder i oktober. Var det höstens första riktiga storm, en hederlig höststorm? Det är passande väder för starten av älgjakten här i söder. Hoppas att ni inte fryser alltför mycket ni som sitter på pass. Och ha en skitjakt! (eller vad det nu är man ska säga för att inte jinxa chanserna, motsvarande ”Break a leg!” i teatersammanhang).

Oktober har också inneburit fina dagar med sol och hög luft. Höstfärgerna formligen sprakar, vilket ni kan se i bilden nedan. Observera, jag satt inte bakom ratten när jag tog den.

Färgsprakande höstlöv och blå himmel utmed en väg. Ena dagen sol och nästa dag höststorm.
Färgsprakande höstlöv

Ön Bolmsö

Livet som en mobil och ambulatorisk veterinär har sina för- och nackdelar. Man får se sig om i hela upptagningsområdet, som när jag var en tur till Bolmsö i Ljungby kommun. Det var lyckligtvis ingen höststorm då, men väl ganska regnigt.

Gulnande höstlöv på träden med vägskylten "Ön Bolmsö" i förgrunden. Det var regnigt vid resan till Bolmsö, om än ingen höststorm.
Eftersom bron mellan Tannåkersidan och Bolmsö är så kort har man skrivit Ön Bolmsö på skylten, så att folk säkert ska förstå att man är på ön och inte fastlandet.

Jaga posten i höststorm

Ett bekymmer med att ligga på vägarna i arbetet är när man behöver få iväg försändelser med posten. Det kan gälla till exempel bakteriologiska prover som ska åka till Uppsala för att vi ska få en diagnos på vad det är för bakterier som växer i öronen på hundar. På många små orter och i byarna tömmer Postnord brevlådorna bara i samband med utkörningen av post, det vill säga klockan 9 på förmiddagen. Döm om min förvåning när inte ens brevlådan utanför affären i Liatorp hade någon eftermiddagstömning.

Det kanske inte är så viktigt för de flesta försändelser, men när det gällde just baktprover som var tagna på en torsdag, ville jag inte att de skulle bli liggande på någon postterminal över helgen. Proverna skulle ha kunnat bli helt värdelösa om de inte nådde labbet till nästa dag.

Med lite tips från en kund i affären ringde jag till Ica Grimslöv för att fråga om posten hade blivit hämtad därifrån ännu. ”Nej, den hade inte gått än”, sa de. ”Det står kl 13.00 på lådan men enligt uppgift kan klockan vara både 15 och 16 innan de kommer och tömmer ibland.” ”Perfekt!” sa jag och körde för allt vad tygen höll. Klockan var 14.30, och jag var tvungen att ringa djurägaren som jag skulle till och meddela att jag skulle bli aningen sen. Och jag hann i tid till Grimslöv innan posten tömdes för dagen.

Resekampanjen fortsätter

Under resten av oktober gäller fortfarande resekampanjen, där vi bjuder på halva resekostnaden. Du kan boka tid via knappvalet nedan till höger.

När vi sedan kommer in i november är det enklaste sättet att hålla koll på vad Vetmobilen har för kampanj att följa oss på sociala medier. Se till att du inte missar något! Vi lägger kontinuerligt upp information på Instagram, på Facebook och på Google.

Hoppas att ni får en fortsatt fin höst!
Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson
Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.