Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Tisdagscafé på Café Linnea

Vetmobilen blev inbjuden att delta vid ett tisdagscafé med temat ”Hundar och olika användningsområden”. Samhällsföreningen hade bjudit in till arrangemanget på Café Linnea i hjärtat av Häradsbäck och Härlundabygden.

Café Linnea finns i samma byggnad som Handelsboden i Häradsbäck och inhyser även ett filialbibliotek för Älmhults kommun. Det är starka lokala krafter, många gånger ideella krafter, som gör det möjligt för dessa verksamheter att finnas och ge service till lokalbefolkningen.

Vetmobilens praktikväskor både den moderna och äldre doktorsväskan, uppställda inför ett tisdagscafé med tema hund på Café Linnea i Häradsbäck.
Vetmobilens doktorsväskor både modell ganska modern och modell Ä.

Bakom caféet finns även Boulebaren där det finns en hel del verksamhet. Vi diskuterade under kvällen också möjligheten att ordna hundträningar under tak i den byggnaden. Framtiden får utvisa vad det blir.

Miljö från Café Linnea där förberedelser för filmvisning från youtube pågår. Agneta Andersson står till höger i bild och har haft sin presentation på tisdagscafé redan.
Här förbereds för visning av Youtube-klipp om agility.

Efter Vetmobilens presentation och frågestund vad det dags för Josefine Zander att ta vid och prata om agility. För att visa hur agility kan se ut, fick vi se på klipp från Youtube. Josefine beskrev också hur de olika storleksklasserna ser ut i de svenska tävlingsreglerna och jämfört med de internationella.

Det var också mycket spännande att höra om tekniken bakom de snabba hundarna och hur man bäst ska träna grundkonditionen hos den unga hunden för att i framtida karriär minska risken för skador.

Kanske nytt tema hund i november

Egentligen skulle vi ha hunnit prata både nosework och jakthundar också, men av olika anledningar räckte tiden inte till. Förhoppningsvis kommer det därför att ordnas ett nytt tisdagscafé 5 november med detta tema. Framöver diskuteras också ett mer generellt jakttema för att locka jaktintresserade Härlundabor till tisdagscaféet på Café Linnea.

Vetmobilen tackar än en gång för inbjudan och en trevlig hundkväll!

Framtida kampanjen

Det enklaste sättet att hålla koll på vad Vetmobilen har för kampanjen är att följa oss på sociala medier. Se till att du inte missar något! Vi lägger kontinuerligt upp information på Instagram, på Facebook och på Google.

Resekampanjen fortsätter i oktober månad där du alltså får rabatt med halva priset på framkörningen Vetmobilen gör till ditt hembesök.

Vänliga hälsningar,
Agneta Andersson
Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.