Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Midsommar

En svenska flagga på flaggstång mot en blå himmel med lite vita moln. Trädgrenar från ett kastanjeträd och blommande lila rododendron syns i förgrunden. Texten "Ha en härlig midsommar!"
Inget är så härligt som en svensk midsommar.

Härliga midsommar

Visst är det härligt med sommaren! Och särskilt vid midsommar. Naturen visar sig från sin allra finaste sida med blommor och blad. Skolorna har slutat och semestern hägrar. Vissa är lediga tidigt, vissa lite senare och får jobba på några veckor till. Vissa är lediga hela sommaren, medan andra knogar på.

Vetmobilens sommarkampanj

Sommarkampanjen pågår under hela sommaren, närmare bestämt fram till 31 augusti. Under den tiden kan du boka vaccination av hund eller katt till sommarpriset 300 kr. Det gäller för de vanligaste vaccinationerna till hundar och katter. Du kan boka tid för hund här och för katt här.

Vetmobilen finns för dig

Vetmobilen kommer inte att stänga helt i sommar, utan vi tar emot samtal och bokningar i mån av tid. Det är lite färre tider öppna för bokning, ffa under vecka 28, men vi försöker att lösa det mesta av akut art i den mån det är möjligt.

Om fallet kräver mer resurser

Om vi bedömer att ditt djur behöver mer resurser än vad som är möjligt vid ett hembesök hänvisar vi vidare till veterinärkliniker eller djursjukhus som har öppet. Vi samarbetar bland annat med Älmhults veterinärklinik, Evidensia Växjö Djursjukhus och Växjö Nya Djurklinik, men du reser givetvis till vilken klinik du vill.

Goda råd för midsommar

Avslutningsvis, se nu till att ha en riktigt skön midsommarhelg! Dansa runt midsommarstången, sjung glada sånger, klättra över sju gärdesgårdar och plocka sju blommor (under tystnad) och lägg under huvudkudden, så att du kan drömma om din tillkommande. Eller något sådant, beroende på vad du vill drömma om, alltså.

Och slutligen, kom ihåg att hålla hundar borta från resterna från grillningen, inga majskolvar som hundarna kan äta upp. Dessa kan nämligen fastna i magen eller tarmen och riskerar att ni får tillbringa helgen på djursjukhuset istället.

Ha en riktigt fin midsommar!
Agneta Andersson
Veterinär Vetmobilen

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Här på sidan kan du också nå oss via Messengerknappen i nedre högra hörnet, om du vill ställa en fråga eller boka ett hembesök från Vetmobilen.