Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Aprilkampanjen

Observera! Det här är inget aprilskämt! Aprilkampanjen ger verkligen 50 % rabatt på framkörningen när du bokar vaccination senast 15 april.

OBS! Inget aprilskämt står det på en bild där en kvinna håller upp en kalender som det står 01 på (för 1a april). Aprilkampanjen pågår 1-15 april, vilket innebär att du får 50 % rabatt på framkörningen för vaccinationer bokade under den tiden.
Aprilkampanjen är på fullaste allvar. Du får 50 % rabatt på framkörningen om du bokar en vaccination av hund eller katt före 15 april.

Du kanske inte tror på allt du hör eller läser en dag som denna. Vi har full förståelse för det. Första april bör man vara skeptiskt till det mesta. Och särskilt reklam. I det här fallet kan du dock vara lugn, för Aprilkampanjen är på fullt allvar.

Vetmobilen vill skydda ditt djur och vaccination är den enklaste livförsäkringen. Vi vill underlätta för dig genom att komma på hembesök för vaccinationen, och du betalar bara halva priset på resekostnaden. Allt du behöver göra är att boka senast 15 april.

Hundsjukdom aktuell

Vi har tidigare skrivit om hur viktigt det är att vaccinera sin hund mot HCC, smittsam leverinflammation. Smittämnet finns omkring oss hela tiden, så det är ingen ny, ovanlig sjukdom som har kommit till Sverige. Tvärtemot är det tack vare att så många hundägare vaccinerar sin hund mot sjukdomen som vi ser den ytterst sällan. Men den finns där. Så kolla din hunds vaccinationsstatus! Om det har gått mer än 3 år sedan den fick ett vaccin med förkortningarna DHPPi är det hög tid!

DHPPi står för valpsjuka (Distemper), HCC, parvovirus och parainfluensa. Valpsjuka och parvovirusinfektion är två andra allvarliga sjukdomar som vi lyckligtvis inte ser så ofta i Sverige, tack vare att många hundägare vaccinerar sina hundar. DHPPi-vaccinet är ett kombinationsvaccin så hunden behöver generellt inte bli stucken mer än en gång vid vanliga vaccinationer. Vaccinera din hund med DHPPi vart tredje år. Det sista Pi i DHPPi står för Parainfluensa som är ett av smittämnena i kennelhosta.

För att skydda mot kennelhosta behöver man dock vaccinera varje år. På Vetmobilen använder vi ett intranasalt vaccin, som hunden får i ena näsborren. Därför behöver hunden inte bli stucken alls i samband med den vaccinationen. Det intranasala vaccinet ger även ett lokalt immunskydd i nosslemhinnan, vilket ju är kroppens första försvar mot inkräktande virus och andra smittor.

En kattunge och en valp nosar på varandra på den övre halvan av bilden. På den nedre delen syns en vaccinspruta som drar upp vaccin ur en vaccinflaska. I aprilkampanjen kan du får 50 % rabatt på framkörningen när du bokar en vaccination.
Vaccination av våra katter och hundar är viktigt för att skydda dem mot sjukdom.

Vaccination av katter

För katter gäller att man vaccinerar mot kattpest och kattsnuva. Även här ger vaccination vart tredje år gott skydd mot kattpest, medan för kattsnuva gäller det att vaccinera varje år. Lite som motsvarande kennelhosta hos hund.

Kattens parvovirus ger kattpest och är ett virus som överlever mycket länge i miljön. Det enda sättet att skydda din katt är att vaccinera den. Även för innekatter, då vi människor kan ta med oss viruset hem, t ex under skosulorna.

Boka Aprilkampanjen nu

Har du hund eller katt? Är du en djurägare som vill bespara ditt djur stressen med bilfärd och väntan i väntrummet? Vill du ha en bekväm tjänst där veterinären gör hembesök? Vill du boka vaccination av din hund eller katt och bara betala halva priset på framkörningen? Vad väntar du på?!

Du når oss via telefon: 070-208 45 32via mejl: info@vetmobilen.se eller genom att skicka ett sms. Du når oss också på facebook eller instagram.

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.