Vetmobilen

Vetmobilen gör hembesök för grundläggande veterinärvård av hund och katt i Älmhult, Alvesta, Ljungby och Osby kommuner.

Vi erbjuder också vård i livets slutskede och omhändertagande av kroppen för eftervård.

Förbereda för besök

Det börjar dra ihop sig nu. Veckorna rullar på och jag försöker planera och förbereda mig så mycket jag kan. Jag skriver mycket hela tiden för att få hemsidan klar, men tiden verkar ändå inte riktigt räcka till. Nu är det mindre än 3 veckor kvar till Dagen D, och jag har så många beslut kvar att fatta.

Nästa vecka hoppas jag att elektrikern kommer för att fixa klart elen i min Vet Cave. Jag vill ha några lampor flyttade och det ska bli bättre ljus med hjälp av lysrörsarmaturer. Jag behöver också en hel del nya eluttag till kylskåpet (för vacciner), mikroskopet (för titta på pyttesmå saker med), autoklaven (för att sterilisera instrument), laddare till otoskopet (titta ner i öronen-mojäng) och en himla massa annat som behöver ström.

Hur ska du förbereda för besök av Vetmobilen?

Jag har tagit några foton på hur du kan förbereda en bra plats för undersökning och behandling av smådjur, när Vetmobilen kommer på hembesök. Det är egentligen mycket enkelt. Lägg ut några gamla tidningar på ett bord eller en bänkskiva i köket eller tvättstugan, eller var du har ett lämpligt utrymme. På tidningarna lägger du några handdukar du inte är så rädd om. Personligen kallar jag våra slitna avlagda handdukar för ”hundhanddukar” för vi använder dem ofta till att torka av hundens tassar när hon kommer in utifrån, eller när hon är blöt efter en dusch.

Så här kan du enkelt förbereda ett undersökningsbord med några tidningar och handdukar, samt bra belysning. Ha gärna ett eluttag nära också.
Så här enkelt gör man en lämplig undersökningsplats för när Vetmobilen kommer på besök. Några tidningar på köksbordet, några handdukar och bra belysning. Gärna ett nära tillgängligt eluttag eller förlängningssladd också.

Syftet med handdukarna är att det inte blir halt för en liten hund eller en katt att vara på. Det blir också mjukt och skönt att ligga på, ifall djuret ska sederas eller sövas vid besöket. Om handdukarna bara är tvättade i maskin, gärna i 60 grader, är de fullt tillräckligt rena för det ändamålet.

Bra belysning av ett undersökningsbord är jätteviktigt. Bra allmänljus från en taklampa eller kökslampa är bra, men ha gärna en extra ljuskälla tillgängligt, t ex en skrivbordslampa. Det är också bra om det finns ett eluttag ganska nära undersökningsbordet, eller om du kan dra fram en skarvsladd eller förlängningssladd. Sen är det i princip klappat och klart för Vetmobilen att komma på besök.

Välkommen med din bokning från 25 feberuari!

/Agneta

Läs mer och kontakta Vetmobilen

Håll gärna utkik på våra sociala medier där du både kan få inspiration om aktuella ämnen och en inblick i vardagen hos Vetmobilen, en mobil veterinär. Länkarna leder till Vetmobilens konton på Instagram och Facebook, där du kan följa oss och ta del av vår information.

Boka ditt hembesök av Vetmobilen genom att skicka sms på 070-208 45 32 eller skicka ett mejl på info@vetmobilen.se. Vi hör av oss inom 2-3 arbetsdagar med förslag på tid.